Samsung Galaxy S9 je majhna, a tudi velika izboljšava #video
Matjaž Ropret 26. februarja 2018 ob 06:31

Po sinočnji predstavitvi so tule prvi vtisi o obeh Samsungovih novincih, ki na zunaj ne izgledata kot kaj posebej novega. Toda tako zmrdovanje smo že večkrat doživeli pri Applovih telefonih in prav lahko bi devetici označili kot izdajo “s”. Enaka oblika, toda znotraj precej novega za boljše, lepše delovanje in dodatne funkcionalnosti.

Prav to je za Tehnozvezdje poudaril tudi glavni analitik IDC-ja Francisco Jeronimo. Samsung namreč nagovarja predvsem uporabnike svojih modelov prejšnjih generacij, ne toliko osmice kot Galaxyjev S6 in S7, te bo poskušal prepričati, naj v čim večji meri zamenjajo svoj telefon. Za Applom ne tekmuje več toliko kot nekoč, ker ve, da to nima prav veliko smisla. Hkrati pa se ne boji pretirano Huaweija in ostale konkurence, ker ta z njim ne tekmuje v zgornjem razredu, tu sta v resnici le Apple in Samsung. Tudi P20 čez en mesec bo to težko spremenil. In kot je še dejal Jeronimo:

Če bi Samsung zdaj izdal povsem drugačen telefon, bi razjezil lastnike S8. Tako pa je te ohranil dobre volje, ker vedo, da imajo še vedno izdelek po zadnji modi, lastniki starejših pa se lahko odloči ali za cenejši S8 ali za zmogljivejši S9 in bodo v vsakem primeru zadovoljni.

Predstavitev glavnih novosti S9 in S9+ ter nekaj mojih vtisov in komentarjev je v videu. Še kaj več o tem, kakšna sta nova Samsungova aduta v praksi in koliko sta res drugačna od predhodnikov, pa čez nekaj tednov v malo bolj poglobljenem preizkusu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
6 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.