Samostojni televizijski paketi pri T-2
Matjaž Ropret 19. decembra 2020 ob 12:48

Operaterji, ki so večinoma osredotočeni na paketno ponudbo, občasno presenetijo s kakšno samostojno storitvijo. Nova tovrstna je televizija T-2, na voljo v treh različnih paketih s cenami od deset do dvajset evrov na mesec ter z dodatnimi doplačljivimi opcijami.

Poanta tovrstne storitve, ki ni dosti drugačna od podobnih (nekaterih že ukinjenih) poskusov Telemacha, je predvsem v dveh točkah. Deluje na spletu in jo je tako mogoče uporabljati prek katerekoli internetne povezave. Uporabniku pa se ni treba niti odločiti za celoten paket pri enem operaterju niti skleniti vezave. »Samostojna televizijska storitev uporabnikom odpira nove priložnosti in jim z gledanjem televizije ter videa na zahtevo kjerkoli in kadarkoli izboljšuje uporabniško izkušnjo,« so prepričani v T-2.

Na voljo so trije paketi – Mini, Športni in Maxi. Prvi obsega 49 programov in stane deset evrov na mesec. Največji ima 104 programe za dvajset evrov mesečno. O naboru programov naj sodi vsak sam, na prvi pogled pa se ne zdi napačen. Športni paket za 15 evrov prinaša šest programov – Vse tri Šport TV-je, obe Areni Sport in Areno e-sports. Gledati je mogoče na pametnih televizorjih, na pametnih telefonih in tablicah (na vseh naštetih s pomočjo aplikacije T-2 TV) ali v brskalniku na osebnem računalniku. Koliko naprav ima uporabnik lahko registriranih, se nekoliko razlikuje od paketa do paketa. Pri Mini in Športnem ima lahko dve, pri paketu Maxi pa pet naprav in pri slednjem je mogoče gledati na dveh naenkrat, sicer pa zgolj na eni.

Pri vseh je seveda mogoč ogled za nazaj in izbiranje določenih vsebin v videoteki T-2. Naročnik pa se lahko odloči tudi za dodatne programske izbire, kot so Cinestar Premiere, HBO, Pink, Voyo in druge. Nekatere od teh je seveda mogoče naročiti tudi samostojno, neposredno pri izdajatelju, vendar je cena v obeh primerih enaka. Prvi mesec je ta samostojna »televizija« za uporabnika brezplačna, nato pa veljajo zapisane cene.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Videti je, da se trditev o nujnosti »trojčkov«, ki da jih »trg zahteva« ali vsaj pričakuje, (zelo) počasi rahlja. Ponudniki začenjajo s televizijsko ponudbo, ki jo je morda lažje osvoboditi. Toda več tovrstnih naročnikov po povečalo tudi smiselnost ponujanja samostojnega dostopa do interneta. Glede slednjega v T-2 odgovarjajo, da so »pomembno poenostavitev v preteklosti že naredili,« kar verjetno drži. Vendar pa ločena ponudba po zadnjem dvigu hitrosti v trojčkih znova deluje neatraktivno. »V bodoče bodo prilagoditvam podvržene tudi samostojne hitrosti interneta,« še pravijo v T-2. Upanje torej ostaja in morda že 2021 tudi na tem področju prinese kakšno pomembno spremembo.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
7 komentarjev
 • A je možen preko te naročnine tudi ogled recimo Rtv Ljubljana v tujini? Hči ki živi v tujini, bi rada kdaj pogledala kaj celo na Lj1 ali 2, pa zaenkrat ne more, ker bi morala plačevati naročnino še posebej za Rtv Lj?

  • RTV Ljubljana že tri desetletja ne obstaja več. Načeloma lahko gleda, če je znotraj EU in če ji nekdo, ki je tukaj naročnik, odstopi prijavo za eno napravo (ali več, po dogovoru). Ne bom pa trdil, da je to legalno.

   • Kolikor vem, je treba biti registriran za gledanje RTV 4D v tujini (seveda znotraj EU oz. EGP) brez omejitev. Registrirajo pa se lahko tisti, ki plačujejo RTV prispevek.

  • Tudi filme, športne prenose in ostale vsebine, kjer so posredi avtorske pravice? Pravkar sem poskusil “iz Nemčije” (prek VPN-ja) in dobil tole, kar se vidi na fotografiji.
   RTV 4D

 • Kako je s porabo prenosa podatkov, ce se uporabi povezava v internet preko mobilnega tel. za gledanje TV? Npr.v Avstriji?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.