S Tehnozvezdjem do cenejših pametnih zapestnic
Tehnozvezdje 18. avgusta 2018 ob 07:30

Medtem, ko zahodnjaški proizvajalci razmišljajo, kako naprej, kitajski bruhajo nove (poceni) pametne zapestnice. Skoraj dnevno zasledimo kakšen nov model. Tako smo pred časom že testirali dve in nismo bili najbolj navdušeni, toda nekatere ideje so bile v redu in bi bile vredne razvijanja naprej. Zdaj smo preizkusili tudi Xiaomi Mi Band 3, najbolj “premijski” zapestni pripomoček kitajskega znanja, ob bok pa smo mu postavili še en izdelek z velikimi aspiracijami. Ta, podobno kot večina, omaga nekje na pol poti, a vseeno ni kar takoj za odpis. Še posebej zaradi ugodne cene. Preberi oba testa in si poglej video, če še nisi. Nato pa lahko nadaljuješ z nakupovanjem, saj si na pravem mestu za popuste.

Nakup zapestnice

Gearbest Xiaomi Mi Band 3 International
Xiaomi Mi Band 3 International

Za Xiaomijevo zapestnico priporočamo izbiro “mednarodne” različice, ki bo prilagojena našim krajem. Imela bo potrdilo CE, navodila v angleščini, menda bo delovala stabilneje, čeprav s tem niti nismo imeli težav, in predvsem bo njen vmesnik že privzeto v angleščini, ne samo v primeru, če je tudi jezik telefona angleščina. Malo bo treba nanjo še počakati, saj jo bodo začeli kupcem odpošiljati v začetku septembra, toda ta dva tedna bosta hitro naokoli. Zapestnica stane dobrih 31 evrov, s kodo CEtech815, posebej za bralce Tehnozvezdja, pa jo dobiš za slabih 29 evrov. Ko prišteješ še uvozne dajatve, je končna cena približno 50 evrov.

Gearbest Elephone ELE Band 5
Elephone ELE Band 5

Ta zapestnica z barvnim zaslončkom je trenutno v akciji in jo dobiš za dobrih 15 evrov s poštnino vred. Toliko je kljub nekaterih pomanjkljivostim in nedodelanosti absolutno vredna. Če pa bi se cena tu zvišala, si lahko s kodo CEtech814 na slabih 23 evrov znižaš ceno v hongkonškem skladišču (HK).

Gearbest Alfawise Mini 3
Alfawise Mini 3

Še ena nova, ki naj bi ponujala enake funkcionalnosti kot Xiaomijeva, vendar za precej nižjo ceno. Verjetno tudi v praksi ni večjih razlik, kot so pokazali že naši preizkusi. Še največje so v kakovosti paščkov in zaslonov, pa seveda programske opreme. Toda za štetje korakov, merjenje srčnega utripa in še kaj je večina teh pomagal kar solidnih. Že v osnovi zapestnico Alfawise skupaj s poštnino dobiš za slabih 20 evrov, z našo kodo cetech888 pa se cena zapestnice zniža na 14,50 evrov, ko prišteješ še malo manj kot evro in pol poštnine, je to skupaj slabih 16 evrov. Vsekakor mikavno.

Pa še ena novost v trgovini Gearbest

Gearbest Tipalo za zaznavanje gibanja
Tipalo za zaznavanje gibanja

Majhno kot gumb, zaznava premikanje ali vibriranje v treh stopnjah in pošilja opozorila v aplikacijo. Namestiti ga je mogoče na vrata, okno, predal, sliko, itd Do konca tedna bo v akciji, ko bo cena prepolovljena in tako lahko posameznega s poštnino vred dobiš za približno 12 evrov.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
1 komentar
  • Mogoče velja omeniti, da senzor ne deluje samostojno, da potrebuje gateway. Enako kot senzorji, ki jih imam par mesecev v predalu. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja