S Softnetom do informacij kadarkoli in kjerkoli
PR 17. decembra 2018 ob 17:23

Oblak je postal oblika hrambe podatkov, ki se ji danes težko izognemo, z njim se srečujemo praktično vsi, če ne drugje, pa pri vsakodnevni uporabi interneta.

Računalništvo v oblaku že vse od njegovih začetkov spremljajo dileme okoli varnosti hrambe podatkov. Danes lahko za določeno podjetje izguba podatkov in informacij predstavlja hujšo obliko potopa kot nasedla investicija,

pravi direktor podjetja Softnet Andrej Boštjančič, ki deluje že skoraj 22 let, z lastnim omrežjem pa je prisoten v 17 državah po vsem svetu. Obstaja tudi vedno bolj razširjena storitev, ki omogoča, da želene podatke naložimo na oddaljene strežnike, s tem pa fizično nismo več omejeni zgolj na uporabo določenega računalnika, temveč lahko do informacij dostopamo in jih obdelujemo kjerkoli. Bolj znana ponudnika teh storitev na zahodu sta Amazon in Microsoft, v Aziji, predvsem na Kitajskem, pa sta to Alibaba Cloud in Tencent Cloud. Prvi predvsem zaradi svoje B2B-platforme, drugi pa zaradi svoje WeChat aplikacije.

Storitve v Softnetu prilagojene potrebam vsakega podjetja posebej

 S storitvami Alibaba Cloud express in Tencent Direct Connect lahko razvijalci aplikacij za kitajski in Azijski trg dostopajo hitro do svojih vsebin in jih povezujejo z ostalimi deli svojih platform. V Sloveniji smo prvi operater, ki je pričel nuditi to storitev, seveda pa ciljamo na razvijalce aplikacij iz celotne Evrope,

Andrej Boštjančič Foto: Barbara Reya/barbarareya.si

je povedal Andrej Boštjančič. Kot upravljavec lastnega naprednega mednarodnega telekomunikacijskega omrežja ugotavlja, da podjetja že dolgo niso več zadovoljna z rešitvami, ki jih ponuja enotna informacijska storitev, prilagojena najširšemu krogu uporabnikov. Prav zato so osebne storitve v Softnetu prilagojene potrebam vsakega podjetja posebej. Direktor Softneta je prepričan, da je nova storitev v sodelovanju z Alibabo Cloud Expressom in Tencent Direct Connectom za razvijalce v Evropi zelo pomembna, saj je mednarodni del spleta na Kitajskem precej počasnejši kot drugje po svetu, del spleta pa je celo onemogočen. Storitev omogoča, da želene podatke naložimo na oddaljene strežnike, s tem pa fizično nismo več omejeni zgolj na uporabo določenega računalnika, temveč lahko do informacij dostopamo in jih obdelujemo kjerkoli.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.