Realme 7 za igričarje s tanjšo denarnico in 7 Pro kot poceni zastavonoša
Matjaž Ropret 7. oktobra 2020 ob 17:15

Realme nikakor ne namerava pustiti konkurenci, da bi imela jeseni prelahko delo. Zato sta dokaj kmalu po modelih 6 in  6 Pro tu že naslednika, telefona Realme 7 in 7 Pro. Tokrat vsak z drugačno usmeritvijo.

Realme 7

Ključne lastnosti so sicer že povedali na sejmu IFA v Berlinu pred enim mesecem, zdaj pa so izvedli tudi evropsko predstavitev, tako da smo dobili vse podrobnosti, kakšni bosta sedmici za evropski trg. Je namreč nekaj drobnih razlik v pomnilniku in še čem v primerjavi z azijskimi različicami. V Sloveniji bosta naprodaj od 22. oktobra naprej. Natančnih slovenskih cen še niso razkrili, a glede na evropske se bo najbrž 7 začel pri približno dvesto evrih, 7 Pro bo malo nad tristo evrov.

Z novo družino mobilnikov smo se osredotočili na zmogljivosti, dizajn in kakovost. Znova v nižji cenovni razred prinašamo lastnosti iz višjega,

je v vnaprej pripravljeni izjavi poudaril Madhav Sheth, direktor znamke Realme za Evropo in Indijo.  

Telefona sta za razliko od prejšnje generacije kar precej različna. Realme 7 bo svojo publiko verjetno predvsem iskal pri tistih, ki cenijo veliko baterijo ter dobre igričarske zmožnosti za nizko ceno. Njegov procesor Mediatek Helio G95 je namreč močan na grafičnem področju, 6,5-palčni zaslon LCD pa ponuja osveževanje z 90 Hz. Baterija ima kapaciteto kar 5000 mAh in se polni s 30W, kar pomeni, da polovico zaloge pridobi v slabe pol ure. Vsekakor bo zanimivo videti, kakšen je fotoaparat, ki je bil največja hiba šestice, predvsem zaradi nenavadne obdelave signala. Tudi tokrat je v središču glavni objektiv z 48-milijonskim tipalom, omembe vreden pa je še ultraširoki z 8-milijonskim tipalom. Pri oblikovanju so znova uporabili prelivajoče se vzorce na hrbtišču, spredaj pa na fotografijah izgleda, kot je okrog zaslona malo manj robov. Pomnilniški konfiguraciji bosta 6/64 in 8/128 GB.

Realme 7 Pro bo nekaj povsem drugega, težko bi rekli, da ima v čemerkoli osnovi v cenejšem modelu. Njegov zaslon bo 6,4-palčni OLED s klasičnim, 60-herčnim osveževanjem. V zaslon bo integriran tudi čitalnik prstnih odtisov namesto v stransko tipko kot pri običajni sedmici. Poganjal ga bo Qualcommov procesor Snapdragon 720G, kar se zdi v redu za ta cenovni razred. Baterija bo tu imela kapaciteto 4500 mAh, s priloženim 65W polnilnikom pa jo bo mogoče popolnoma napolniti v vsega 34 minutah. Nekaj podobnega smo že videli pri modelu X50 Pro in tako polnjenje je res nekaj posebnega. Telefon bo imel tudi stereo zvočnika in učinke Dolby Atmos. Na strani fotografije in videa pa bo glavno tipalo imelo 64 milijonov pik, ostali objektivi in tipala pa so na prvi pogled enaki kot pri modelu 7. Pomnilniška opcija bo samo ena – 8/128 GB.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja