Razbijamo mite o aplikacijah na pametnih telefonih Huawei
PR 15. novembra 2021 ob 09:06

V zadnjih letih se je Huawei uveljavil na evropskem trgu potrošniške elektronike in postal eden najboljših ponudnikov pametnih telefonov. Trenutno se predstavlja na trgu z najbolj atraktivnima telefonoma serije nova, in sicer Huawei nova 9 in nova 8i. Za razliko od drugih ponudnikov, je Huawei stopil korak naprej s predstavitvijo svoje uradne trgovine z aplikacijami AppGallery.

Pri tem so se morali soočiti z zahtevnim izzivom. Potrebovali so aplikacije, zlasti dobre in najbolj priljubljene. Kljub temu da so v Evropi začeli od začetka, ni trajalo dolgo, da so ujeli priključek z drugimi ponudniki trgovin. Nenazadnje ima Huawei devetletne izkušnje pri gradnji trgovine z aplikacijami na Kitajskem.

Od tedaj je minilo manj kot dve leti, natančneje 18 mesecev, zato je čas za razbitje mitov v povezavi s trgovino AppGallery. A še preden se lotimo razbijanja mitov, si poglejmo nekaj prvin najnovejšega pametnega telefona Huawei nova 9, ki že ima nameščeno trgovino AppGallery in je bogat s svetovnimi aplikacijami.

Huawei nova 9 – telefon v katerega se zaljubite na prvi pogled

Serija Huawei nova je ustvarjena za aktivne ljudi, ki zahtevajo enkratno kamero, hitro odzivnost in super hitro polnjenje baterije. Ohišje telefona Huawei nova 9 ima dvojni sloj prevleke, ki omogoča udoben in dober oprijem. Hkrati pa se ponaša z unikatno zvezdnato modro barvo (Starry Blue) in elegantno črno barvo (Black). Odtenki so unikatni in pašejo na vsako obleko in delovno okolje.

Poleg zunanjega prefinjenega dizajna je Huawei nova 9 opremljen je s sistemom kamer Ultra Vision. Vključuje 50-milijonsko glavno kamero z barvnim filtrom RYYB in tipalom velikim 1/1,56 palca, ki z visoko občutljivostjo na svetlobo omogoča zajem zelo kakovostnih fotografij, 8-milijonsko kamero z utraširokim kotom, 2-milijonskima globinsko in bližinsko kamero, katero lahko prizoru približate na razdaljo samo 4 centimetre, in 32-milijonsko sprednjo kamero z 1/2,8 palčnim tipalom. S tolikšno fotografsko vsestranskostjo lahko zajemate fotografije visoke ločljivosti neodvisno od časa dneva. K temu dodajte edinstveni algoritem za nočne portrete Super Night Selfie, ki zmanjša digitalen šum in rekonstruira ozadje ter dobite popoln pametni telefon za nočno fotografiranje.

Huawei nova 9 je popoln telefon za vse ustvarjalce posnetkov namenjim za družbena omrežja, saj omogoča neprekinjeno snemanje spredaj in zadaj ter omogoča tudi dvojno snemanje. Temu ustrezno je telefon podprt tudi z aplikacijami, ki bodo vaše umetnine ponesle v svet. Na primer prednstavljene ali preko AppGallery trgovine so na voljo Instagram, Facebook, Viber, TikTok in druge aplikacije. Da pa bodo vaše fotografske umetnine še bolj zasijale so na voljo v trgovini AppGallery tudi različne aplikacije za obdelavo slik, kot je na primer Canva in Picsart Photo Editor ter druge.

A preden do podrobnosti opišemo najnovejši pametni telefon Huawei nova 9 se vrnimo nazaj k razbijanju mitov o aplikacijah, ki so na voljo za pametne telefone Huawei.

1) Ni dovolj aplikacij? Daleč od tega.

V trgovini AppGallery najdete na tisoče aplikacij, vključno z vodilnimi globalnimi in lokalnimi aplikacijami. Huawei se je odločil dati poudarek na zagotavljanju tistega, kar si uporabniki najbolj želijo. Izbirajo lahko med več kot 141 tisoč aplikacijami, prilagojenimi delovanju v okolju mobilnih storitev HMS. Te predstavljajo le del vseh, ki so v trgovini na voljo, ter so hkrati na voljo tudi uporabnikom naprav, ki omejenih mobilnih storitev ne podpirajo.

2) Aplikacije, kot sta Facebook in Zoom, ne delujejo. To preprosto ni res.

Nekateri namreč trdijo, da naprave z mobilnimi storitvami HMS ne podpirajo in ne omogočajo dostopa do nekaterih globalno najbolj priljubljenih aplikacij. Uporabniki, ki bi na primer radi dostopali do Facebooka, Zooma ali WhatsAppa, lahko aplikacije za te storitve prenesejo iz povezave v trgovini AppGallery. Aplikacije Telegram, TikTok, Snapchat, Tinder in Microsoft Office pa so na voljo za prenos neposredno iz nje.

3) Lokalne aplikacije niso pomembne. Nasprotno, ravno te naredijo razliko.

Eden od temeljev Huaweievih strategij je zagotavljanje izboljšanih in ustreznejših lokalnih storitev. Do AppGallery imajo dostop uporabniki v več kot 170 državah po celem svetu in ti znajo ceniti lokalne aplikacije, ki so namenjene le njim. Zaradi tega je Huawei sklenil partnerstva z lokalnimi razvijalci in ponudniki vsebin, ki poznajo lokalne zakonitosti in svoje uporabnike, ter lahko ponudijo prilagojene dodatne ugodnosti, ko so promocije, kuponi in brezplačna darila.

4) Manjkajo Googlove aplikacije. Huawei jih je nadomestil z lastnimi rešitvami.

Huawei je ustvaril vrsto lastnih aplikacij, ki so fantastična alternativa Googlovim. Huaweiev Brskalnik nudi enako gladko in brezhibno uporabniško izkušnjo, kot jo običajno povezujemo s Chromom. Na pametne telefone so že nameščeni zemljevidi Petal (Petal Maps), digitalni pomočnik, storitev varnega hranjenja fotografij, posnetkov, stikov in zapiskov v oblaku in denarnica za hranjenje kartic zvestobe, kuponov in drugih digitalnih ugodnosti. Huaweievi uporabniki se na dnevni bazi zanašajo na popolnoma delujoče in s funkcijami bogate aplikacije oziroma storitve, tudi, ko zgolj uporabijo Huaweiev odjemalec elektronske pošte za dostop do storitve Gmail.

5) Dostop do aplikacij je zapleten. Zato ga je Huawei poenostavil!

Huawei je zagotovil enotno vstopno točko za prenos in nameščanje aplikacij v trgovini AppGallery, ki vključuje tudi zmogljivo orodje za iskanje Petal (Petal Search). Mnogo uporabnih aplikacij pa je na naprave tovarniško nameščenih. Huawei prav tako neposredno sodeluje z razvijalci in ponudniki vsebin, da so povezave do aplikacij objavljene na njihovih spletnih straneh za nemoten in takojšen prenos.

6) Manjkajo globalne aplikacije pomembnih storitev. Pravzaprav obstajajo aplikacije za vse.

Ironija tega mita je, da zato, ker je Huawei podprl številne alternative za odmevne storitve, zdaj te postajajo ravno tako priljubljene. Ponudnik prevozov Bolt je odličen primer, saj zdaj tekmuje z Uberjem na ključnih trgih Evrope. Deezer je odlična alternativa pretočni storitvi Spotify, ki nudi kakovosten zvok po dostopnih cenah. Aplikacija je na voljo v trgovini AppGallery, kakor tudi aplikacija storitve Tidal.

Zemljevidi Petal so ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij. Huawei se je pri njenem razvoju povezal s ponudnikom zemljevidov podjetjem TomTom in številnimi lokalnimi ponudnikom vsebin, da bi zagotovil visoko natančnost vodenja in prikaza informacij.

Prepričajte se sami! Vstopite v svet Huawei.

Kot že omenjeno se Huawei na trgu ponaša z dvema novima telefonoma Huawei nova 9 in nova 8i. Oba sta že dostopna v redni prodaji. Huawei nova 9 bo vaš za 499 EUR, Huawei nova 8i pa za 349 EUR. Oba pametna telefona podpira umetna inteligenca, ki skrbi za hitro odzivnost in udobje pri uporabi ter omogoča enkratne fotografske stvaritve. Za še boljšo uporabniško izkušnjo pa poskrbi trgovina AppGallery, ki v vaše življenje prinese popularne svetovne in lokalne slovenske aplikacije.

Huawei pa v mesecu novembru vabi tudi na največji fotografski natečaj za pametne telefone Next-Image Awards 2021. Letošnji slogan je »Navdih v središču pozornosti« in poteka na globalni ter lokalni ravni. Sodelujete lahko preko dveh platform, in sicer Huawei skupnosti https://consumer.huawei.com/si/community/next-image/ in Instragrama. Na obeh platformah vas čakajo privlačne nagrade. Na globalem natečaju Next-Image 2021 je glavna nagrada ustvarjalni sklad v višini 10.000 dolarjev. Metem ko na lokalnem natečaju Next-Image 2021, ki poteka preko Instagrama, lahko osvojite najnovejši pametni telefon Huawei nova 9. Dodatne informacije o sodelovanju na Huawei Next-Image Awards 2021 so na voljo TUKAJ: https://consumer.huawei.com/si/community/details/topicId_30223/

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.