PRVIČ VIDENO Lexus LBX: Simpatična pridobitev med prestižnimi malčki (#video)
Matjaž Ropret 16. maja 2024 ob 11:02

Kdor je doslej pogledoval proti modelom Toyotine prestižne znamke Lexus, je moral imeti pripravljenih najmanj 40 tisoč evrov. Zdaj pa novi model LBX vstopni prag spušča za deset tisočakov in s tem pomembno širi nabor potencialnih kupcev, čeravno je za dobro opremljenega treba pripraviti približno 35 tisoč evrov. Hkrati ima, vsaj na pogled, dobre adute.

Že takoj na prvi pogled mi je všeč, da to ni visok in okoren avto, ampak ima sloke linije. Sploh v primerjavi s sorodnikom iz Toyotine ponudbe. Tudi niso pretiravali s kakšnimi preveč odsekanimi robovi, vse skupaj deluje zelo skladno. In tudi notranjost je posebna, ne samo zaradi boljših materialov, tudi oblikovni prijemi izstopajo, denimo ročica menjalnika, postavitev osrednjega zaslona in priključkov USB, odlagalne površine in še kaj. Omenjeni zaslon (eden od dveh) je zelo lepo integriran v armaturo, kar bo razveselilo tiste, ki se hudujejo nad »štrlečimi tablicami«. Koliko bo treba zaradi tega med vožnjo pogledovati navzdol, pa ne vem, ker avta nisem imel možnosti preizkusiti.

LBX je majhen, a ne tako zelo. Več velikostno in po namenu uporabe podobnih avtov smo vozili v zadnjih letih (če omenim samo Fordovo Pumo in Oplovo Mokko), zato lahko s precejšnjo gotovostjo tudi LBX-a umestim med tiste primerke, ki najbolj nagovarjajo pare in morda tudi posameznike. Vsekakor to ni družinski avto. Toda mlajši (dokler nima otrok) ali starejši par, ki ne bo pogosto prevažal še koga na zadnji klopi, se bo v njem verjetno počutil odlično. In tudi prtljažnika bo za njune kovčke ravno prav (če ne, pa lahko podreta naslonjala klopi). In vsekakor podpiram idejo, da se vozimo z manjšimi avto namesto s predimenzioniranimi. In če komu ostaja denarja, ni nič narobe, da poseže po malo večjem prestižu, ne po dodatnih decimetrih pločevine v vse smeri.   

Že res, da je Lexus LBX tehnično gledano zelo soroden izdelek Toyoti Yaris Cross, vendar ne bi rekel, da gre samo za preobleko z drugo značko. Dejansko je avto povsem drugačen, tako zunaj kot znotraj, zgolj pogonski sklop in še nekatere znane elemente so uporabili, vendar so tudi pri kombinaciji 1,5-litrskega bencinskega trivaljnega in elektromotorja (67 + 69 kW) sprostili za nekaj kilovatov večjo sistemsko moč. Natanko 100 kW (136 KM) znaša, navora je 185 Nm. Pospešek od 0 do 100 km/h je ugodnih 9,2 s, koliko km lahko naredi izključno na električni pogon sicer ne povedo, verjetno pa v mestu večino vožnje, podobno pri počasni vožnji skozi vasi, na odprtih cestah pa elektromotor pretežno pomaga pri pospeševanju.

Zelo so poudarili tudi za ta razred »izjemno« tiho kabino, pri čemer pa pristavljam, da so dodatno zvočno izolirana stekla vključena zgolj v najvišja paketa opreme (Relax in Cool) in da posledično skromneje opremljeni LBX-i v tem smislu najbrž niso tako zelo navdušujoči. Sicer pa ni nič neobičajnega, da je treba poseči vsaj po srednjem nivoju opreme.

O cenovni umeščenosti je pri prestižnih znamkah težko razglabljati. Jasno je, da so tu merila drugačna in da je težko meriti po vatlih, »Koliko avta dobim za ta denar.« Prej, »Kaj tu dobim, česar nikjer drugje ne,« in, »Koliko s tem avtom izstopam.« Vsak zase ve, čemu bo dal prioriteto in kaj pri nakupu avta obravnava kot tisto »več,« kar bo dobil v primerjavi z nečim drugim.

Cenik

Tehnični podatki:
  • Mere: 4190 mm x 1825 mm x 1545 mm
  • Masa: 1280 kg
  • Prostornina prtljažnika: 332 litrov
  • Vlečna zmogljivost (brez zavor): 750 kg
  • Motor: 1,5-litrski trivaljni bencinski motor + elektromotor
  • Menjalnik: Elektronski brezstopenjski samodejni menjalnik
  • Skupna zmogljivost sistema: 100 kW/136 KM
  • Pospešek (0–100 km/h): 9,2 sekunde
  • Obračalni krog: 10,4 m
Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja