Prijavi se na zabavno delavnico družinskega programiranja v Scratchu
PR 26. aprila 2021 ob 10:25

V sredo, 28. aprila, ob 17-ih ste vabljeni, da sami ustvarite program, kjer premik roke pred kamero na zaslonu sproži zvok in animacijo. Domišljijo bomo spustili na plano in izbrali zanimive zvoke ter oblikovali zabavne animacije. Delavnica bo potekala v živo.

DadaDisko je koncept plesnih dogodkov in delavnic, ki spodbujajo aktivno druženje otrok in staršev skozi različne oblike umetnosti. Pravi družinski clubbing se tako preplete ne samo z glasbo in plesom, pač pa tudi z znanostjo, tehnologijo in umetnostjo. In tokrat bo plesišče za računalnikom.

Delavnica je namenjena otrokom od desetega leta starosti in njihovim staršem, rezultati bodo zabavali celo družino.

V spletni delavnici bomo predstavili aplikacijo Scratch in se na najenostavnejši način naučili programiranja. Spoznali bomo osnovne računalniške koncepte skozi modularno programiranje, kjer programe sestavljamo iz pripravljenih gradnikov, skoraj kot kocke Lego.

Najprej bomo sprogramirali animacijo in jo nato povezali z zvokom in gibom. Dogodek bo zanimiv tudi tistim, ki nimajo prav nobenih izkušenj s programiranjem, saj zaradi enostavnega koncepta omogoča hitro učenje in takojšnje zadovoljstvo ob sprotnih rezultatih.

Brez težav programira tudi mama, dedek pa z vnučkom skrbi za umetniški doprinos.

Več informacij na strani Dadadisko.si 

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.