Prihaja tretji Cryptoparty
Matjaž Ropret 9. februarja 2017 ob 10:11

V sredo, 1. marca bo zdaj že tradicionalni (tretji po vrsti) letni dogodek  Cryptoparty. Na njem bodo udeleženci lahko poslušali štiri predavatelje, prisostvovali okrogli mizi in se družili. Organizatorji pa obljubljajo tudi nagradno žrebanje.

Cryptoparty organizatorji označujejo za

neformalno druženje uporabnikov, ki skrbijo za svojo komunikacijsko zasebnost in zasebnost na spletu.

Namen je pomagali udeležencem pri prvih korakih k bolj varnemu komuniciranju na spletu. Priporočljivo je s seboj prinesti napravo (telefon, prenosnik), ki jo želiš zavarovati in boš tam to lahko storil s pomočjo poznavalcev.

Tokrat bodo predavali trije slovenski in en makedonski strokovnjak. Matej Kovačič  bo podal nasvete, kako zasebno komunicirati s pametnimi telefoni. Alja Isaković bo pojasnila, zakaj moraš med razvojem produkta razmišljati kot obsedeni bivši. Jelena Burnik bo razmišljala o izzivih regulacije sodobnih tehnologij. Andrej Petrovski pa bo predstavil projekt Facebook Algorithmic Factory.

Dogodek se bo začel ob šestih popoldne, formalni program bo trajal dve uri, sledilo pa bo druženje in nameščanje varnostnih programov na naprave.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.