Prihaja standardna Telekomova jesenska podražitev
Matjaž Ropret 3. novembra 2016 ob 12:48

Telekom Slovenije je napovedal zdaj že tradicionalno jesensko podražitev mobilne telefonije. Vsem naročniškim paketom bodo s prvim decembrom ceno dvignili za natančno en evro, opcijama Internet Itak in SIM 2 Brezskrbni pa za 95 centov (verjetno zaradi poenotenja cen na ,95). Enake cene, kot veljajo zdaj, ostajajo samo za možnosti Druga številka, Enotni paket in Telemetrija.

Razlika med zdajšnjo in novo ceno bo tako odstotkovno drugačna glede na paket. Pri v zadnjem času najbolj oglaševanem Brezskrbni C bo podražitev s 40,95 na 41,95 manj opazna kot pri dvigu z 19,95 na 20,95 pri paketih Brezskrbni A in B. Dražji bodo tudi stari paketi, ki niso več na voljo, a tokrat se vsaj niso odločili za njihovo ukinjanje, kot so to počeli lani in predlani.

Naročniki, ki se s spremembo ne strinjajo, lahko do konca novembra brez stroškov, kazni in odpovednih rokov odstopijo od pogodbe. Morajo pa odplačati ob vezavi kupljeno opremo (telefon) ali jo vrniti. Telekom pred podražitvijo tudi velikodušno ponuja polovičen popust na menjavo naročniškega paketa, kar pomeni, da ta strošek, ki ga po našem mnenju sploh ne bi smelo biti, znaša deset evrov.

Ravnanje vodilnega operaterja je že nekaj let podobno. Ob predstavitvi in v času oglaševanja so nove ponudbe cenovno atraktivne, ko jih uporabniki zagrabijo in podpišejo vezave, pa čez nekaj mesecev sledi »uskladitev cen«. To sicer pričakujemo pri vseh operaterjih, če ne zaradi drugega, že zaradi napovedane dokončne ukinitve roaminga.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar
  • Samo želim si, da bodo šle smernice po poti poenotenja, v EU, tudi oz predvsem v (tele)komunikaciji. Ko bo čas, bom zamenjal operaterja, ki bo cenejši in kvalitetnejši, četudi bo iz “Andore” …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja