Prihaja nova tehnologija interneta in televizije – preizkusite jo prvi!
PR 2. avgusta 2022 ob 10:23

A1 Slovenija je razvil novo storitev interneta in televizije, prvo tovrstno na trgu. Namenjena je predvsem gospodinjstvom, ki zaradi različnih razlogov nimajo dostopa do širokopasovnega omrežja. Gre za novo tehnologijo, ki jo odlikujejo hitrost, priročnost in enostavnost.

Če ne prej, smo s pandemijo kovida ugotovili, kako pomembna sta dobra digitalna opremljenost doma in hitra povezava v svetovni splet.  V času, ko se spoprijemamo s povečanim obsegom dela na daljavo, kar 270 tisoč slovenskih gospodinjstev nima ustrezne infrastrukture ali finančne sposobnosti, da bi se priklopila na širokopasovno omrežje. Poleg tega priklop zahteva veliko čakanja – v poprečju kar 36 dni – , in posegov v zidove doma, torej vrtanja in nameščanja kablov. Uporabnikom zato mnogokrat ne preostane drugega, kot da se sprijaznijo z uporabo standardne linije xDSL, ki celo pri nizkih obremenitvah dosega povprečno hitrost zgolj 20Mb/s.

Prva tovrstna rešitev na slovenskem trgu

V podjetju A1 Slovenija verjamejo, da si v času hitrega napredka digitalizacije vsak v Sloveniji zasluži hiter internet in popolno uporabniško izkušnjo digitalne televizije. Zato so usmerjeni v pospešeno gradnjo največjega omrežja pete generacije (5G), ki bo do konca tega leta doseglo kar 60 odstotkov prebivalcev Slovenije, do konca 2025 pa veliko večino (98 odstotkov). To namreč omogoča ustvarjanje naprednih in uporabniku še bolj prilagojenih storitev. Ena takih bo na trg prišla že v kratkem. Odpravila bo težave s slabo povezljivostjo fiksnega interneta, ki jih ima dobra tretjina Slovencev. Uporabniki bodo tako lahko uživali v vsem, kar doba digitalizacije ponuja. V svetovni splet se bodo lahko povezovali hitreje, enostavneje in na še bolj varen način, hkrati pa bodo lahko izkusili novo dimenzijo digitalne televizije.

6 mesecev brezplačnega testiranja

Pri A1 se zavedajo, kako pomembna je sama uporabniška izkušnja, zato stremijo k sodelovanju z uporabniki pri izboljševanju svojih produktov in storitev. Tudi tokrat jih vabijo, da postanejo beta uporabniki in  prihajajočo storitev brezplačno testirajo kar 6 mesecev.  Tisti, ki si želijo torej prvi preizkusiti, kaj nova storitev prinaša,  in o njej podati svoje mnenje, se naj čimprej prijavijo na spletni strani https://www.a1.si/testni-uporabniki, saj je število mest omejeno.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.