Pričakovano draži tudi Telemach
Matjaž Ropret 2. marca 2017 ob 10:59

Potem, ko so kmalu po podpisu novih pogodb s Pro plusom in Sportklubom podražitve napovedali (vmes so že začele veljati) najprej Simobil in T-2 ter za njima še Telekom, je zdaj dvig cen fiksnih paketov, ki vključujejo televizijo, najavil tudi Telemach. Večina naročniških paketov bo s prvim aprilom (kar ni prvoaprilska šala) dražja za dva evra in pol, paketa Total TV 1 in Total TV 2 pa za dva evra.

Podražitev je malenkost nižja kot pri ostalih operaterjih, kar je mogoče posledica tega, da je lastnik Sportkluba isti kot lastnik Telemacha in ima ta skupina pri ponudniku športnih programov prijaznejše pogoje. Medtem ko verjetno za Pop TV in ostale programe Pro plus plačuje podobno kot ostali operaterji.

Glede na dokaj agresivno kampanjo pridobivanja novih naročnikov na platformo satelitske televizije Total TV je bilo pričakovati, da bo Telemach mogoče še kakšen mesec počakal s »prilagoditvijo cen« zaradi »spremenjenih razmer na trgu«, a podražitev je bila slej kot prej neizbežna. Noben operater namreč ne bo preprosto požrl za tri ali celo pet evrov višjih stroškov, temveč jih bodo vsi prenesli na končne uporabnike. Poteza morda razkriva, da pridobivanje novih uporabnikov ni bilo tako uspešno, kot so v Telemachu upali in pričakovali, čeprav se je po naših informacijah za Total TV odločilo nekaj tisoč gospodinjstev. Morda tudi pogovori o združitvi obeh, o čemer se v zadnjem času veliko govori, še niso obrodili sadov.

Celotna zgodba pa dokazuje, da prave konkurence med operaterji ni in da vse skupaj narekujejo ponudniki vsebin. Medtem ko zakonodajalec in regulator stojita ob strani, potrošniki pa nimajo prave izbire, saj jim naveza operaterjev in izdajateljev programov diktira, katere programe morajo plačevati.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.