Pri Telekomu res več za več ali samo več za enako?
Matjaž Ropret 27. junija 2018 ob 16:08

Pričakovali smo kampanje ob koncu šole, dobivamo pa medpočitniško podražitev. Potem, ko so se pomladi operaterji znova resno udarili za uporabnike, ko smo bili deležni obilice prenovljenih ponudb (Telemach, A1, HoT, tudi Telekom z Izijem), je zdaj znova na vrsti drugi del cikla. V Telekomu Slovenije so napovedali podražitev »nekaterih« paketov mobilne telefonije za evro ali dva. Obenem pa, podobno kot že enkrat prej, malo povečali določene količine.

Ubeseditev, da »s 1. 8. 2018 stopijo v veljavo spremenjene cene nekaterih mobilnih naročniških paketov in mobilnih storitev Telekoma Slovenije,« v resnici pomeni: »Z avgustom bodo dražje vse naročnine na mobilno telefonije, ki jih imamo v ponudbi.« Pa tudi najbolj pogosti paketi, ki niso več v prodaji. Pri paketih Dostopni bo mesečna naročnina višja za en evro, pri mladinskih paketih Neodvisni za en evro, kako se spremeni pri tistem, ki ga uporabljaš, pa si lahko pogledaš v Telekomovem dokumentu. Za en evre bodo dražje tudi posamezne storitve.

Da pa ne bi izpadlo tako grdo, so v Telekomu naročninam poskusili nekaj dodati. Tako so je pri mladinskih in še nekaterih paketih nekaj gigabajtov več, ponekod so za nekaj (sto) megabajtov zvišali količino vključenega prenosa podatkov znotraj EU in tako naprej. Dvomim pa, da bo kdo skakal v zrak, ker bo na mesec imel 9790 MB v tujini namesto 9230 MB. Upam stavit karkoli vodilni operater hoče, da bi vsakdo raje plačeval dva evra manj. Telekom s tem vstopno točko tudi pomika na 25 evrov – resda za tiste naročnike, ki imajo pri njem samo mobilno telefonijo – kar pa je že precej višje od dvajsetih evrov, kolikor se nam je v zadnjih letih zdelo kot prava cena za storitev pri infrastrukturnem operaterju. Pri »nizkocenovnih« seveda pol manj.

Kdor se s »spremembo« ne strinja, lahko operaterja zapusti brez dodatnih stroškov. Jasno pa mora odplačati subvencioniran telefon ali ga vrniti in plačati uporabnino, kupnino pa dobi nazaj. Časa za to odločitev je do prvega avgusta, ko nove cene začnejo veljati.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja