Pri N26 zdaj plačljivi paketi tudi za slovenske komitente, a storitev je v osnovi enaka
Matjaž Ropret 26. februarja 2020 ob 16:24

Digitalna banka N26 je v Sloveniji prisotna že nekaj let, vendar doslej tu ni ponujala vseh svojih paketov. Zdaj se je to spremenilo, saj se lahko komitenti odločajo ne več samo za brezplačne, temveč tudi za plačljive pakete You in Metal. Pri čemer ti dajejo večji poudarek na dodatnih storitvah kot na izboljšanju samega bančništva.

V nemški banki trdijo, da so doslej pridobili že 40 tisoč slovenskih komitentov in da je naša država zanje eden od trgov z največjo rastjo. Zato širitev dodatne ponudbe ne preseneča (po novem je je deležna tudi Grčija), kajti doslej prav veliko zaslužka s temi uporabniki v N26 v resnici niso imeli. Po novem sta za domače uporabnike na voljo še mesečna paketa N26 You in N26 Metal, ki ga najbolj zaznamuje kovinska kartica, za poslovne komitente pa N26 Business You. Naročnina na paketa You (po slovensko Ti) znaša 9,90 evrov, na »kovinskega« pa 16,90 evrov.

Iz nabora »jedrnih« storitev plačljivi paketi denimo prinašajo brezplačno dvigovanje denarja na bankomatih v tujih valutah (razen provizije, ki jo morda zaračuna upravljavec bankomata), do deset podračunov znotraj aplikacije (Spaces) in deljenje teh računov z drugimi komitenti ter izbiro kartice v eni od petih barv (You) oz. 18-gramski kovinski Mastercard Debit (Metal). Potem pa so tu še druge vključene ugodnosti, predvsem zavarovanje. Zdravstveno zavarovanje v tujini, zavarovanje za izgubljeno letališko prtljago, zavarovanje za smučanje in druge zimske športe, zavarovanje za morebitno škodo ob najemanju koles, skirojev in avtov ter ob morebitni kraji pametnega telefona (do tisoč evrov). »Poslovni« paket, ki je namenjen samozaposlenim in »svobodnjakom«, prinaša še 0,1 odstotka provizije nazaj na račun pri vseh nakupih s kartico N26.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Glede na to, da sem nedavno pisal o tem, kaj pogrešam pri dotični banki, in da plačljivi paketi večine mojih pripomb ne odpravljajo, pa tudi ne spreminjajo ničesar glede kreditov in ostalega, kar manjka v Sloveniji, me zelo zanima, koliko komitentov lahko pritegnejo. Še posebej ob upoštevanju dveh dodatnih dejstev. Najprej tega, da je marsikdo račun pri tej banki (ali pri Revolutu ali kje drugje v sferi »fintecha«) odprl prav zato, ker je zastonj. In nadalje še samih cen paketov, ki so morda primerljive s tem, kar ponujajo »klasične« banke, vendar se zdi skok z nič na deset evrov na mesec kar visok. V vsakem primeru bi raje videl še kaj osredotočenosti na samo storitev in njene izboljšave, kot pa ukvarjanje z zavarovanji, ki jih imamo skoraj vsi že nekje drugje, in s fizičnimi karticami. Še posebej pri banki, ki bi morala kot digitalna še toliko bolj spodbujati plačevanje s pametnimi napravami.

Naslovna ilustracija: N26

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar
  • Mene je zanimalo zavarovanje, ker vključuje tudi družinske člane in bi potencialno zamenjalo zdajšnje drugo komercialno zavarovanje. Po branju pogojev je preveč verjetnih izključujočih dejavnikov in posledično to zavarovanje ni ravno konkurenčno, torej ta naročnina meni ne predstavlja dovolj velike dodane vrednosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja