Pri A1 plačevanje znotraj sistema iOS prek mesečne položnice
Matjaž Ropret 4. decembra 2020 ob 11:05

Naročniki operaterja A1 Slovenija lahko odslej digitalne nakupe in naročnine na Applovih napravah plačujejo prek mesečne položnice, skupaj z operaterjevimi storitvami. Tako jim ni treba imeti oz. vpisovati kreditne kartice, vse storitve v povezavi s svojim telefonom pa poravnajo na enem mestu.

Možnost obračunavanja nakupov, opravljenih v določeni tržnici z aplikacijami, seveda ni nova. Že pred leti je bilo na ta način mogoče plačevati za vsebine v Nokijini trgovini Ovi, Telekom Slovenije enako možnost že nekaj časa ponuja za Googlovo Trgovino Play. V A1 pa po novem za Applov App Store. Trgovina Play po naših informacijah prav tako sledi.

Plačevanje prek mesečne položnice je, kot pravijo v A1, možna za naročnikove vse »najljubše vsebine in storitve.« Sem sodijo tako nakupi aplikacij v tržnici App Store kot plačila znotraj aplikacij (in-app purchases), naročnine na Applove storitve (Arcade, Music, TV+ in združena One), glasba, knjige, serije in filmi (v iTunes, Books in TV+) ter oblačna shramba iCloud.

Možnost bo na voljo vsem naročnikom mobilnih paketov pri omenjenem operaterju. »Uvedba te storitve predstavlja nov dinamičen korak operaterja A1 Slovenija k njihovim uporabnikom, ob tem pa tudi razvoj lastne ponudbe finančnih storitev,« so prepričani v podjetju.

Za določitev tega načina plačila morajo uporabniki v nastavitve telefona, nato v razdelek Apple ID (klik na svoje ime povsem na vrhu), nato klikniti na Payment & Shipping, vpisati geslo za uporabniški račun, nato pa pod možnostjo Add payment method izbrati svojega operaterja oz. svoj telefon (Mobile phone). Nova plačilna možnost je aktivna takoj in velja za celoten Applov ekosistem, ne samo na telefonu ali tablici (če jo nastavljaš tam).

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Pri tovrstnem plačevanju se nič ne spremeni glede same zaščite nakupov. Še vedno jih je treba potrditi ali z geslom za uporabniški račun, s katerim si vpisan v telefon (Apple ID), ali biometrično, najsi bo z obrazom (FaceID) ali s prstnim odtisom (TouchID), odvisno katero napravo uporabljaš. V sami tržnici oz. operacijskem sistem iOS se ne da nastaviti kakšne omejitve tovrstnega zapravljanja, pri A1 pa enak mesečni limit kot za ostale digitalne storitve. Tega ima operater postavljenega na 50 evrov. Lahko pa uporabnik zaprosi za višjega, do največ 300 evrov na mesec, operater pa mu ga glede na njegovo »boniteto« odobri ali pa tudi ne.

Naslovna fotografija: A1 Slovenija

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.