Pri A1 je naročnina na NBA League Pass malo cenejša
Matjaž Ropret 5. februarja 2020 ob 16:20

Operater A1 nadaljuje strategijo dodajanja naročniškega pretočnega videa v svojo ponudbo. Že skupaj s promoviranjem samostojnega dostopa do interneta je začel naročnike nagovarjati še s storitvama HBO Go in Voyo, najnovejša tovrstna pa je NBA League Pass.

Vse omenjene storitve je seveda mogoče naročiti neposredno pri ponudnikih, vendar so v A1 prepričani, da kot nekakšni preprodajalci prinašajo določene prednosti. Predvsem plačilo prek položnice za ostale storitve pri tem operaterju in s tem naročilo brez kreditne kartice (te marsikdo še vedno nima ali pa je ne želi uporabiti za spletne naročnine), pri NBA pa tudi nekoliko nižjo ceno.

Storitev NBA League Pass je naročnina za ogled tekem košarkarske lige NBA. Tekme je mogoče gledati na različnih napravah – osebnem računalniku, pametnem televizorju, igralni konzoli, telefonu, tablici – in z različnimi komentarji (seveda ne slovenskimi), na voljo pa so trije različni paketi. Kdor izbere paket League Pass, lahko gleda vse tekme in ostale vsebine, tako v rednem delu sezone kot v končnici. Ta možnost sta 11,99 evrov na mesec (redna cena neposredno pri NBA je 14,99 evrov na mesec). Paket Game Choice prinaša osem tekem na mesec, po izbiri naročnika, za 4.99 evrov naročnine. S paketom 3 Game Choice pa si je za 2,99 evra mogoče vsak mesec ogledati tri tekme. Cena za najmanjši paket je enaka pri A1 in NBA, najvišji je pri A1 za tri evre na mesec cenejši (pri NBA stane 14,99 evrov), srednjega pa liga sama letos ne ponuja več, temveč se je mogoče za 8,99 evrov na mesec naročiti na spremljanje vseh tekem enega moštva (Team Choice).

Na voljo so sicer samo mesečne naročnine. Neposredno pri ameriški košarkarski ligi se je mogoče naročiti tudi z letnim plačilom. Trenutno so te naročnine, ker smo že sredi sezone, nekaj cenejše, sicer pa za polni paket stane približno 130 evrov. Glede na to, da sezona traja devet mesecev, v poletnih treh pa lahko naročnino mirno prekineš, je mesečno plačevanje pri A1 še vedno malenkost cenejše. Prednost pa je tudi v tem, da lahko kadarkoli spremeniš paket.

Tekme NBA so sicer letos na televiziji TV3 medias, saj je pravice za celotno regijo odkupil Telekom Srbije, ki ima v drugih državah športne televizijske programe Arena Sport, ne pa (še) v Sloveniji. Zato je prenose prepustil TV3. Do te sezone so bile na Sportklubu, saj je pravice imela skupina United. Marsikateri navdušenec pa, še posebej od te sezone, raje spremlja to košarko prek omenjene naročnine, tako zaradi izbire tekem kot zaradi komentatorjev. NBA League Pass sicer poleg tekem v živo (in seveda v ogledu za nazaj) ponuja še vrhunce tekem, ekskluzivne intervjuje in posnetke preostalega dogajanja v ligi NBA, da je pa tudi dodatne informacije o NBA-igralcih in njihovih rezultatih v celotni sezoni NBA.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Kot pravijo v A1, uporabnik uredi dostop preko portala ali aplikacije Moj A1. Tako kot HBO Go ali Voyo tudi NBA League Pass najdeš med Paketi in opcijami (Opcije – Druge opcije). Nato je treba na izbrano napravo oz. naprave prenesti aplikacijo NBA in se prijaviti z istim uporabniškim imenom in geslom kot v Moj A1 (kasneje sicer sledi še odpiranje računa za omenjeno aplikacijo). Možno pa je to početi tudi v brskalniku na naslovu watch.nba.com. Košarkarska opcija je na voljo naročnikom mobilnih in fiksnih paketov omenjenega operaterja.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.