Pri A1 je digitalni bon za mlade lahko vreden dvakrat več
Matjaž Ropret 23. junija 2022 ob 11:53

Famozni digitalni boni, 150 evrov darila države na posameznika, so za zdaj spodbudili predvsem mrzlico kupovanja Applovih popolnoma brezžičnih slušalk. V telekomunikacijskem operaterju A1 Slovenija se nadejajo, da bodo z naročniško akcijo prepričali mlade še v nakup kakšne bolj resne naprave, čemur naj bi bila ta spodbuda tudi v osnovi namenjena.

Naročniki na enega od paketov A1 Vajb in A1 miniVajb – ti so na voljo do dopolnjenega 31. leta starosti – bodo lahko pri koriščenju digitalnega bona dobili podvojeno vrednost, torej 300 evrov. Pogoj za to je dvoletna vezava, kar je malodane običajna praksa operaterjev. Pri tem se je treba tudi zavedati, da v času trajanja vezave ni mogoče kupiti česa drugega iz operaterjeve ponudbe po subvencionirani ceni, denimo pametnega telefona, ki jih večina še vedno kupuje na ta način.

V A1 so prepričani, da si bo zaradi te akcije kdo privoščil pripomoček, ki bo bolj v duhu osnovne namere države s temi boni, torej spodbujati digitalne veščine. Verjetno ne bo šlo za omogočanje nakupa računalnika ali tablice tistemu delu populacije, ki si sicer tako napravo težko privošči, kajti v ponudbi je precej izdelkov iz prestižne kategorije, vendar je morda to priložnost, da si kdo privošči dober prenosnik ali tablico, ki si je brez tovrstne spodbude ne bi. Tak pogled na zadevo smo sicer zagovarjali tudi mi. Celotna ponudba je razvidna na tej povezavi. Prikazana cena obroka vključuje operaterjev popust – 150 evrov pri pkaetih Vajb in 50 evrov pri paketih Mio – od česar se nato odšteje še vrednost bona (150 evrov).

Paket A1 Vajb sicer za 15,99 evrov na mesec vključuje 200 GB prenosa podatkov pri polni hitrosti, nato se zmanjša na 2/1 Mb/s, 11,1 GB v državah Evropske unije oz. evropskega gospodarskega območja, dve leti brezplačne uporabe glasbene storitve Deezer ter neomejene klice in kratka sporočila v Sloveniji in evropskem gospodarskem območju. Vajb je vsaj za zdaj zaobšla podražitev, ki jo je A1 napovedal maja in začne veljati s prvim julijem. Nedavno so pri tem operaterju uvedli še pakem miniVajb z naročnino 11,99 evrov na mesec, ki vključuje 30 GB interneta pri polni hitrosti (potem sledi enaka upočasnitev), 10,6 GB v EU in neomejene minute ter sms-e.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja