Predstavitev novih naprav Huawei v slogu: Na smučišču z Juretom Koširjem
PR 16. decembra 2021 ob 10:12

Čeprav še nismo uradno zakorakali v zimo, so prve snežinke že pobelile ceste, travnike, gozdove in pobočja ter tako poskrbele za tisto pravo decembrsko vzdušje. In kot nalašč, je sneg intenzivno padal tudi v noči na pretekli petek, ko se je otvorila nova smučarska sezona. Še posebej pestro je bilo na Krvavcu, kjer so s prvimi spusti po smučišču sezono otvorili nekdanji smučarski as Jure Košir, uspešna podjetnica in nekdanja pevka Hajdi Korošec in znani vloger ter avtomobilski novinar Ciril Komotar.

Njihov zbor na Krvavcu ni bil naključje. Na tamkajšnjem smučišču so se namreč predstavile najnovejše naprave podjetja Huawei: serija pametnih ur Watch GT 3, prenosni računalnik MateBook 14s in velik ukrivljen monitor MateView GT.

Doma na vseh športnih poligonih

Najbolj domače se je seveda na smučišču počutila ura Watch GT 3, ki so jo trije znani smučarji popeljali na testno vožnjo po belih strminah obsijanih s soncem. Med drugim namreč podpira tudi spremljanje različnih snežnih radosti, od smučanja pa vse do kepanja. Ura sicer podpira več kot 100 različnih športnih načinov, od tega 18 profesionalnih, in je pisna na kožo vsem ljubiteljem gibanja. Pri Huaweiu se namreč zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo k temu spodbuditi tudi svoje uporabnike. Watch GT 3 med drugim nudi prilagojene načine vadbe na podlagi telesne pripravljenosti in navad uporabnika. Ta lahko namreč določi cilje vadb in nato v realnem času spremlja napredek na zaslonu ali v aplikaciji Zdravje. Ura med vadbo zagotavlja glasovne opomnike o doseganju trenutnih ciljev, statusu vadbe, zagotavlja informacije o izboljšavi telesne pripravljenosti in še veliko več. Poleg tega je združljiva s 30 aplikacijami za fitnes, kar še dodatno dopolni njeno uporabnost in možnosti spremljanja zabeleženih podatkov.

Jure Košir, ki ima izkušnje že s prejšnjimi različicami pametnih ur Huawei, je navdušen tudi nad najnovejšo: »Zelo sem vesel, da sem uro Watch GT 3 lahko preizkusil prav na otvoritveni dan smučarske sezone, saj še danes zelo rad preživljam prosti čas na snegu. Tako je bil res popoln dan. Imeli smo čudovito vreme, čudovito vzdušje in čudovito asistentko, ki je ves čas beležila moje rezultate. Ob tem pa komaj čakam, da jo uporabim še pri drugih športnih aktivnostih, kakor sem tudi njene predhodnice.«

Zdravje vedno na prvem mestu

Poleg različnih športnih načinov ura spremlja tudi zdravstvene parametre. Tako vam izmeri srčni utrip in nasičenost kisika v krvi (SpO2), česar bodo najbolj veseli vsi, ki so jim blizu višinski podvigi, prav tako pa spremlja kakovost spanca, dihanje, stopnjo stresa in celo menstrualni cikel.

Prav tako pa je edinstvena njena zasnova, s čimer je navdušila podjetnico Hajdi Korošec: »Ura Watch GT 3 mi je takoj padla v oči s svojim elegantnim dizajnom. Nikoli ne bi pomislila, da ima tako lepa ura hkrati tudi toliko različnih funkcij in takšno uporabno vrednost. Ura tako paše k vsaki garderobi, lahko jo imam na sestanku, na romantični večerji in na smučišču. Sama se sicer zelo rada ukvarjam s športom, res pa je, da je moj urnik zelo poln in ne utegnem vedno najti časa za razgibavanje. Ampak tudi s pomočjo nove ure zdaj vem, kdaj bi si bilo dobro vzeti kakšen odmor, kdaj si privoščiti malce daljši spanec, več počitka in kdaj moram malo potelovaditi.«

Celovit ekosistem z novim prenosnim računalnikom in velikim monitorjem

Uro Watch GT 3 sta na Krvavcu pospremila še odličen prenosni računalnik MateBook 14s in velik ukrivljen monitor MateView GT. MateBook 14s v lično zasnovanem elegantnem ohišju odlikujejo izjemen zaslon z ločljivostjo 2.5K in občutljivostjo na dotik, zmogljivost s procesorjem Intel Core 11. generacije, kakovosten zvok, za katerega poskrbijo štirje zvočniki, brezšivna povezljivost z drugimi napravami prek standarda Huawei Share in dolgotrajna avtonomija delovanja.

Kdor veliko časa preživi za računalnikom pa bo zagotovo navdušen tudi nad ukrivljenim monitorjem Huawei MateView GT, ki meri kar 87 centimetrov in se lahko pohvali s 165-herčnim osveževanjem slike. Z zaslonskim razmerjem 21:9 in visoko ločljivostjo 3.440 x 1.440 slikovnih pik je prilagojen tako igranju iger kot ustvarjalnemu delu, na primer urejanju videa in fotografij.

Avtomobilski novinar in vloger Ciril Komotar, ki zaradi narave svojega dela veliko potuje, pravi, da je prenosni računalnik MateBook 14s točno to kar potrebuje: »Sam s svojim telefonom Huawei nova 9 ogromno snemam in montiram, zato mi takšen asistent, kot je novi MateBook, pride še kako prav. Na njem hranim arhiv svojih posnetkov, beležim sestanke, pišem scenarije za svoje vsebine in še marsikaj drugega. Ob tem pa bi izpostavil tudi, da se odlično razume z mojim telefonom, saj se prek standarda Huawei Share v hipu povežeta. Tako lahko telefon upravljam kar na zaslonu prenosnika in enostavno prenašam datoteke med obema napravama.«

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.