Pošlji sms za kriptovaluto
Tehnozvezdje 17. novembra 2017 ob 16:40

Kriptovalute so »in«. Po eni od anket med imetniki bitcoinov so še posebej priljubljene kot potencialna donosna investicija. So pa še drugi razlogi, nekateri jih vidijo kot nadomestilo za gotovino ali kartice, kot plačilno sredstvo za spletne nakupe in za še kakšen namen. V zadnjem času še za podporo novim projektom.

Odslej je mogoče kriptokovance kupiti kar z sms-i in plačati z Moneto. Torej brez sledu kakšne gotovine in klasičnih posrednikov. Tako možnost je v sodelovanju s ponudnikom storitve BitIns omogočil Telekom Slovenije. Njegovi uporabniki lahko s kratkimi sporočili nabavijo in z Moneto brezgotovinsko plačajo kupone, ki jih potem na spletnem portalu bitins.net unovčijo za nakup kriptovalut Bitcoin ali Ethereum. To pa lahko počnejo tudi v tujini, med gostovanjem v državah članicah Evropske unije. Seveda morajo biti naročeni na storitev Moneta, a zanjo se naročnina tako ali tako vključi samodejno, če jo posameznik uporabi.

Kako gre postopek? Uporabnik v sms vpiše Bitins in višino zneska bona (za 20 evrov torej Bitins 20) ter sporočilo pošlje na številko 7444. Nato dobi povratno sporočilo o nameravanem nakupu, ki ga potrdi tako, da v številčnico telefona (kot bi klical) vtipka *188# in pritisne tipko za klic. Po potrditvenem klicu na telefon prejme številko kupona, ki ga unovči za nakup Bitcoinov ali Ethereuma. Znesek mora biti najmanj 20 evrov in zaokrožen na celo število (v evrih). Moneta ima tudi limit, po navadi 80 evrov, ki pa ga je mogoče dvigniti. Kar je za kupovanje Bitcoinov morda smiselno, kajti za toliko evrov se trenutno dobi približno stotin te kriptovalute.

V Telekomu poudarjajo, da je postopek hiter in varen. In opozarjajo, da je kupovanje kriptovalut, kot vsaka naložba, vsaj do neke mere tvegano. Vrednost Bitcoina sicer zadnje čase strmo raste, toda občasno zna tudi hitro pasti, nazadnje je pred nekaj dnevi za skoraj petino, potem pa je šla zadeva znova navzgor.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja