Porast pretočnih storitev in zaprtje kina terja davek (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 10. marca 2021 ob 06:26

Serija Aleksander Jugoslovanski ekskluzivno v video klubu Telemachovega okolja Eon, kjer boste ta mesec na svoje prišli še ljubitelji Tolkienovega srednjega sveta. Še se spomnite vseh podrobnosti v filmskih trilogijah Gospodarja prstanov in Hobita?

Lanskoletna filmska bera je bila pičla. Vprašanje, kdaj je tako malo filmov doživelo premiero oziroma jih je bilo tako veliko prestavljeno na naslednje leto. HBO je znal ljubitelje filmske umetnosti presenetiti s televizijsko premiero uspešnic pol leta ali kakšen mesec več po začetku predvajanja v kinematografih. Ker so bili slednji povečini lani zaprti, je zmanjkalo vsebin za uradne nedeljske premiere. Popolno za raziskovanje novosti Telemachovega video kluba!

Od 12. marca si tako lahko ekskluzivno ogledate 15 epizod biografske televizijske serije Aleksander Jugoslovanski, režiserja in scenarista Zdravka Šotre. Če bi raje v njej uživali po kapljicah, potem počakajte na ponedeljek (15. marca), ko jo bo začel predvajati televizijski progam Nova S. V vlogi kralja Aleksandra nastopa Ljubomir Bulajić, v vlogi kraljice pa Marija Tamara Aleksić. Sijajno igralsko ekipo sestavljajo še Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Sloboda Mićalović, Nataša Ninković, Anica Dobra in mnogi drugi, saj je v večji ali manjši meri sodelovali 130 igralcev. Pokrito je zgodovinsko obdobje od ustanovitve Kraljevine SHS leta 1918 do atentata na Aleksandra leta 1934 v Marseillu.

Priporočilo: Primerno za ljubitelje zgodovine, ki jih zanima obdobje, ko je bil Aleksander tudi naš kralj!

Filmi Gospodar prstanov: Bratovščina prstana, Stolpa in Kraljeva vrnitev ter Hobit: Nepričakovano potovanje, Smaugova pušča in Bitka petih vojska so na seznamu nujnih ogledov vsakega pravega ljubitelja fantazijskih filmov. Ker se letos obeta še televizijska serija Gospodar prstanov, ki bo zgodovinsko postavljena pred filme (drugi vek srednjega sveta), je čas za obnovo vsebine, kajti verjetno je preteklo že veliko let, odkar ste jih zadnjič gledali. Vseh šest filmov je na voljo v razdelku HBO OD.

IMDb ocena: med 7,4 in 8,9 – razlike med filmi v oceni kajpada so, vendar so vsi odlični!

Priporočilo: Večina držav priporoča starostno omejitev 12 let oz. priporočilo, da je lahko vsebina za mlajše zahtevnejša in je zato bolje, če jo gledajo skupaj s starši!

Od 22. marca v razdelku CineStar Premiere Plus najdete filmsko uspešnico Capone iz lanskega leta. O legendarnem ameriškem gangsterju je bilo posnetih že veliko filmskih minut, zato ni čudno, da film ni ravno najbolje ocenjen. Vendar si lahko z ogledom o tem ustvarite lastno mnenje. Po odsluženi zaporni kazni zaradi utaje davka se Alfonso Al Capone (Tom Hardy) vrne v luksuzno življenje z ženo Mae (Linda Cardelini), a tudi tam ne najde miru. Začne namreč trpeti za demenco, medtem ko ga preganja njegova nasilna preteklost.

IMDb ocena: 4,7 – gledalci filma niso sprejeli z velikim navdušenjem.

Priporočilo: Kakopak drugače, kot primerno za starejše vsaj od 15 let. Spomini gangsterja na preteklost niso romantična komedija.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.