Pop TV je v podražitev primoral tudi Telekom Slovenije
Matjaž Ropret 31. januarja 2017 ob 09:23

Včeraj smo pisali, da sta podražitev zaradi dražjih televizijskih programov Pro plusa napovedala Simobil in T-2. Pa ni ostalo samo pri tem. S prvim marcem bodo fiksne storitve dražje tudi pri Telekomu Slovenije.

Vodilni operater tako vendarle ne bo čakal in na svoje stroške morebiti poskušal pridobiti kakšnega nezadovoljnega naročnika omenjenih dveh ponudnikov. Bo pa podražitev pri njem malenkost milejša kot pri Simobilu in še posebej T-2. Cene paketov, ki vključujejo storitev televizije (Siol TV) bodo višje za dva evra, cene paketov Modri pa za tri evre. Povišale se bodo tudi cene kabelske televizije, ki jo Telekom ponuja na nekaterih območjih. Telekom si en evro nižjo podražitev lahko privošči, ker ima svoje omrežje in je tako malo bolj fleksibilen pri stroških. Paketi Modri pa se že tako ali tako oblikovani tržno precej agresivno, zato je tam povišanje enako kot pri ostalih operaterjih. Pri vseh ponudnikih velja, da imajo naročniki en mesec časa, da  brez stroškov odstopijo od pogodbe, morajo pa poravnati vse obveznosti iz morebitne vezave in vrniti sposojeno opremo (recimo televizijski sprejemnik).

Telemach tako za zdaj ostaja edini od velike četverice, ki še ni objavil podražitve in vsaj zaenkrat poskuša z nabiranjem naročnikov unovčiti Pro plusovo prenehanje prizemnega oddajanja ter pričakovane dvige cen drugod. Vendar bo podražitev prej ali slej prišla tudi pri Telemachu, saj si operater ne bo mogel privoščiti, da bi preprosto požrl tri ali štiri evre, kolikor bo več plačeval izdajatelju Pop TV in Kanala A. Enačba pa se lahko spremeni, če bi se res zgodila lastniška povezava teh dveh igralcev in s tem poskus oblikovanja balkanskega infrastrukturno-medijskega imperija.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar
  • seveda, super odlično in “vsi” pridobijo razen potrošniki ki prisilno “prevzamejo” vso finančno breme (dobičkonosnih in pohlepnih poslov)….izračun ni majhen koliko je naročnikov in koliko denarja mesečno bo priteklo v žep operaterjem in proplusu!! Ogromno, in verjamem da so si operaterji ki nudijo storitve TV-ja (v izgovor so seveda izkoristili spremembe cen). To mi sicer malce “smrdi” po kartelskem dogovarjanju in nepoštenem izsiljevanju ProPlusa….

    Kaj pa če je vse skupaj nov primer kartelnega dogovarjanja cen!?! hmmmm
    Moje mnenje je naj izvzamejo iz osnovnih TV shem programe ProPlusa in TISTI ki si jih želi naj za to plačajo (kot so druge paketne izbire)…ne pa vsi kupci tv paketov!!!! pa da vidimo koliko bo zanimanja zanje….jaz jih ne bi plačal, eventuelno bi gledal alternativne kanale in bi mi bilo čisto dovolj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.