Pomembna sprememba na slovenskem IT-trgu, ki je bodo vesela velika podjetja
Marjan Kodelja 28. marca 2024 ob 06:42

Slovensko podjetje Logix je sprejelo ponudbo madžarske skupine Inter-Computer po vstopu v lastniško strukturo.

Večini javnosti sta podjetji manj poznani, saj se ukvarjata z integracijo zahtevnih tehnologij in storitev podjetja IBM v okolja velikih podjetij. Logix je bil ustanovljen leta 2016. Čeprav je od tedaj hitro raslo in doseglo letni promet v višini dveh milijonov evrov, se po velikosti ne more primerjati z novim solastnikom, ki dosega promet v višini štirideset milijonov evrov in ima preko 200 zaposlenih.

Z vstopom v družino IC bo Logix ohranil tisto, kar nas dela edinstvene, hkrati pa pridobil nove prednosti: nova znanja, logistiko in nove strokovnjake iz različnih področij. Beno Žigon, Logix

Ko gre za integracijo zahtevnih storitev, med slednjimi je zadnje časa gotovo na prvem mestu umetna inteligenca v poslovnem okolju, so pomembne reference, poslovna odličnost in dokazila o pridobljenem znanju (certifikati), kar je eden od razlogov, zakaj je Logix poiskal novega partnerja. Poleg tega so pred kratkim pridobili status IBM-ovega platinastega poslovnega partnerja, ki je rezervirano za podjetja sposobna zagotavljati transformativne rešitve visoke vrednosti ter so dosegli najvišjo raven zadovoljstva strank, tehničnih in prodajnih certifikatov, prodajnih uspehov in preverjenih referenc.

Verjamemo, da lahko skupaj s podjetjem Logix, ki ima na teh področjih edinstvene zmogljivosti, ter s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami izpolnimo dolgoročne strateške potrebe vseh strank na dinamično rastočem slovenskem trgu. Miklós Fábri, IC

Kot največjo prednost združitve in sodelovanja med podjetjema poudarjajo zavezanost k poslušanju in partnerstvu za skupni uspeh, prednostno obravnavanje strank in njihovih potreb, izkazovanje prilagodljivosti in nepogrešljivosti ter vnašanje strasti na področje, ki to zahteva. S skupnimi močmi, ki jih opisujejo kot regionalno sproščanje potenciala oziroma znanja, so si zastavili zelo ambiciozne cilje. Prepričati trg, da imajo vse zmogljivosti za zagotavljanje kompleksnih IT rešitev za podjetja po zelo visokih standardih in po konkurenčnih cenah. Napovedujejo tudi širitev, saj želijo postati osrednji ponudnik v Sloveniji in širše v regiji.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja