Poletne novosti na Gearbestu
Tehnozvezdje 30. julija 2018 ob 17:13

Poletni meseci morda niso najbolj tipični za tehnološke novosti, pa vendar ni čiste suše, saj postopno prihajajo v prodajo izdelki, predstavljeni pomladi. Manj znani proizvajalci pa tudi poskušajo izkoristiti zatišje in prodreti s kakšno od svojih (poceni) domislic. V trgovini Gearbest se je v teh dneh znašlo kar nekaj takih, ki jih je morda smiselno vsaj omeniti. Vsaj toliko, da jih lahko preveriš in jim daš priložnost, da te zamikajo.  Preizkusili jih sicer nismo, smo pa nekatere imeli v rokah ali pa smo testirali podobne izdelke pod drugimi imeni, tako da imamo približno predstavo, kakšni so.

Tole so novosti, ki se nam zdijo najbolj atraktivne.

Gearbest Robotski sesalnik 360 S6
Robotski sesalnik 360 S6

Pred časom smo preizkusili Roborock S50 in ga razglasili za sesalnik, ki ponuja ogromno za svojo ceno. Tale je podoben, prav tako prepoznava ovire z lidarji, omogoča suho in mokro čiščenje ter se ga upravlja z aplikacijo na pametnem telefonu. Ima standarden filter HEPA in obljubljajo zmogljivo sesanje. Prvi teden prodaje pa stane promocijskih 311 evrov. Tudi, ko prišteješ davek, je to še vedno le slabih 400 evrov, kar se sliši precej razumno glede na lastnosti.

Gearbest Alfawise T1 Mini PC
Alfawise T1 Mini PC

Eden od predstavnikov novega vala dnevnosobnih računalnikov. Poganja ga procesor Celeron N4100, diska je 64 GB, pomnilnika pa 4 GB, vendar naj bi bila oba nadgradljiva. Nameščen je sistem Windows 10 in tudi založenost s priključki in povezljivostjo je dobra. Reč pa skupaj z davkom in stroški stane dobrih dvesto evrov.

Gearbest Jumper EZBook X4
Jumper EZBook X4

Eden prvih prenosnikov z enakim procesorjem kot zgornji namizni PC. In tudi eden prvih na zalogi znotraj EU. Dobrih 280 evrov, kolikor jih plačaš skupaj s poštnino, je tako končnih. Zanje pa dobiš zanimiv računalnik, pri katerem je glede na specifikacije še največja škoda za le štiri gigabajte pomnilnika, vse ostalo je najbolj enako dobro ali boljše kot pri Yepu, ki smo ga preizkusili pred časom.

Gearbest Black Shark
Black Shark

Za dobrih sto evrov več si lahko naročiš enega od vse bolj množičnih igričarskih telefonov, ki pa k naših operaterjem zaradi svoje nišnosti še niso prodrli. Črni morski pes sodi pod okrilje Xiaomija in je pravzaprav telefon zgornjega razreda (procesor Snapdragon 845) z nekaj dodatnimi lastnostmi, pomembnimi med igranjem iger. Med te lahko uvrstimo vodno hlajenje, oprijemljive materiale in antene, ki obljubljajo dober sprejem, ne glede na to, kako igričar telefon drži, dodaten mikrofon in še nekatere malenkosti. Dotična različica ima 6 GB pomnilnika in 64 GB shrambe, obstaja tudi taka z 8/128 GB za nekaj evrov več.

Gearbest Igralno ohišje za telefon
Igralno ohišje za telefon

Ne glede na to, kakšen telefon uporabljaš za igranje, ti morda prav pride tale nosilec z igralno ploščico. Stane 16 evrov in pol, torej se ti ni treba bati za plačevanje davka.

Gearbest Mini akcijska kamera Siroflo
Mini akcijska kamera Siroflo

Generacijo nazaj je Gopro poskušal z malo kockasto kamero, vendar jo je kasneje (žal) opustil. Tole resda ni enakovredna zamenjava, saj je kakovost slike nedvomno slabša, je pa že zaradi svoje velikosti (majhnosti) in oblike zanimiva, saj ponuja veliko načinov uporabe in pritrjevanja. Če ob potrjevanju nakupa vpišeš kodo GBZZ004, jo skupaj s poštnino dobiš za slabih 21 evrov, torej pod mejo za plačilo DDV.

Gearbest Alfawise A8 TV Box
Alfawise A8 TV Box

Androidni večpredstavnostni predvajalnik, ki podpira tudi ločljivost 4K. Z nekaj sreče ga dobiš za dobrih 25 evrov.

Tajvanski Asus vedno znova predstavlja zanimive izdelke, ki pa do Slovenije le redko pridejo. Zato so tule trije telefoni, oba predstavnika družine Zenfone 5 in pa še Zenfone Max Pro z ogromno baterijo (5000 mAh) ter spodobnimi specifikacijami srednjega razreda. Vse to za dobrih 300 evrov. Zenfone 5 si da zamisliti kot tekmeca Nokie 7 Plus, vendar z malo drugačnimi poudarki. Bolj zaobljeno obliko, verjetno boljšim zaslonom in fotoaparatov, a tudi precej obsežno androidno preobleko. Zenfone 5Z pa poskuša tekmovati kar s Huaweijem P20, Oneplusom 6 in podobnimi.

Gearbest Električna zobna ščetka Alfawise
Električna zobna ščetka Alfawise

Zobna ščetka, ki je menda močnejša od Philipsove, popolnoma vodoodporna, z baterijo za 14 dni. V začetni promociji stane dobrih 17 evrov.

Gearbest Brezžični polnilnik Xiaomi
Brezžični polnilnik Xiaomi

Za vse telefone, ki podpirajo standard Qi.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja