Matjaž Ropret 14. avgusta 2018 ob 13:23

V pisarnah Tehnozvezdja se vedno znova nabere precej naprav in počasi je treba nekaterim poiskati novo domovanje, da sprostimo prostor in finance za druge, ki jih hočemo testirati. Zato je tu seznam tistih, ki so trenutno aktualne za selitev.

Xiaomi Redmi Note 4

Manj kot leto dni star in zelo, zelo lepo ohranjen telefon. Uporabljan samo doma, res kot nov. In tudi programsko še vedno aktualen, kljub temu, da androidna različica vztraja na 7.0, saj redno dobiva mesečne varnostne popravke, nazadnje julijskega. To je globalna izvedba tega modela, tako da brezhibno deluje v Sloveniji in ima Android v našem jeziku. Pomnilnika ima 3 GB, prostora za podatke pa 32 GB. Deluje prav lepo, bistveno hitreje kot večina drugih iz podobnega cenovnega razreda, prepoznava prstnih odtisov je zanesljiva in zaslon dober. Še največja pomanjkljivost je povprečen fotoaparat.

Rezerviran

Huami Amazfit Pace

Ura, ki se izdaja tako za pametno kot za tekaško. V nobeni od teh kategorij sicer ni pri vrhu, ampak za tek ali kolesarjenje z beleženjem podatkov iz gps-a je prav solidna. Njen zaslon je tudi na soncu soliden. In tudi obvestila s telefona ura dovolj dobro prikazuje. Za več informacij, kaj zmore, si preberi opis. Enako kot telefon je tudi ura praktično brez sledov uporabe, saj smo jo imeli predvsem za testiranje, ne za vsakodnevno uporabo.

80 €

 

Polar M400

Ta ura je bolj namensko športna. Pri čemer podpira več športov, ne samo tek. Zato je zanimiva tudi za kolesarje, pohodnike in še koga. Z vključenim gps-om zdrži kakšnih pet ali šest ur, brez njega, samo s štetjem korakov, pa skoraj en mesec. Zaradi reflektivnega zaslona zunaj z njo ni težav, prikazovati zna tudi obvestila s telefona. Podatki pa se stekajo v storitev Polar Flow in od tam lahko še v Google Fit (samo podatki vadb, ne pa tudi ostale aktivnosti čez dan). Ura je bila v uporabi malo več kot zgornja izdelka, a je kljub temu še vedno v zelo dobrem stanju.

70 €

Baterija Xiaomi 10.000 mAh

Tu ni kaj dosti besedičiti. Priljubljena zunanja baterija z dovolj veliko kapaciteto, da tudi dvakrat napolni povprečen telefon, pa vseeno dokaj lahka in tanka.

Oddana

 

 

 

 

 

Vse cene veljajo za osebno predajo. Morebitne stroške poštnine prevzame kupec. Če te nič iz trenutne ponudbe ne premami, pa lahko našemu proračunu za testne naprave vedno pomagaš s kakšno donacijo. 😉 Prav lepa hvala!

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja