Poletna nagradna igra 2018
Tehnozvezdje 20. junija 2018 ob 07:16

Na Tehnozvezdju je najmanj dvakrat letno čas obdarovanja. Obdobje pred novim letom je že tako primerno za kakšna darilca, konec šole, pred počitnicami in dopusti pa si tudi zaslužimo kakšno nagrado. In prav zato tokrat podarjamo kar štiri, med njimi pametni telefon. Vendar več o njem in ostali trojici nagrad v trenutku, še prej pa zahvala zahvala vsem, ki nas berete, všečkate in delite naše prispevke, jih tudi ustno priporočate, se naročate na obvestila in seveda komentirate to, kar napišemo in povemo v videih. Če nas še ne slediš na twitterju ali facebooku in če še ne prejemaš naših vsakotedenskih obvestilnikov, lahko takoj zdaj poklikaš in se vpišeš na seznam prejemnikov obvestilnika. Še toliko bolj pa iskrena hvala za vsako donacijo, ki pomaga pri vzdrževanju strani in kakšnem od nakupov, da lahko testiramo kaj bolj neobičajnega, kar do drugih tehnomedijev po uradnih piarovskih kanalih ne pride. Možnosti, da jo prispevaš, vedno najdeš na vrhu ali na dnu strani (čez sistem Paypal) in ob strani, če ti je bliže platforma mBills. Naj bo tokratno žrebanje majhna zahvala.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Preidimo zdaj k nagradam. Kot rečeno smo pripravili štiri in po vrednosti si od najdražje do najcenejše sledijo:

Telefon Alcatel 5

Žal ne moremo podariti kakšnega vrhunskega mobilnika, vendar računamo, da bo tudi simpatični Alcatel nekoga razveselil. To je trenutno najboljši model te znamke in na našem nedavnem testu se je odrezal kar dobro. Čeprav je plastičen, je dobro narejen in trden, ima lep, kontrasten zaslon v razmerju dve proti ena, soliden fotoaparat in četudi ni najhitrejši je s tremi gigabajti pomnilnika dovolj odziven za vsakdanjo uporabo. Prostora za podatke pa je nazivnih 32 GB in sprejme kartico microSD ali pa dve kartici SIM. Baterija je zgledno vzdržljiva in polni se prek priključka USB-C. Upamo, da nam bo dobitnica ali dobitnik oprostil, da smo ga vzeli iz škatle in preizkusili na naš članek, toda zagotavljamo, da se na njem praktično ne poznajo sledovi uporabe.

Zvočnik bluetooth Philips Spin 360 (BT6700B)

Konkretno in glasno predvajalo, ki ga je mogoče postaviti vodoravno ali navpično, s skupno izhodno močjo 12 W. Reč je lahko povezana z dvema napravama hkrati in mogoče takojšnje preklapljanje glasbe med njima. Ima vgrajen mikrofon za prostoročno telefoniranje in je odporno proti škropljenju (IPX4). Za baterijo obljubljajo osem ur poslušanja muzike, kar pomeni, da je zvočnik dober spremljevalec za žur na prostem ali znotraj.

Slušalke bluetooth JBL E25BT

Modrozoba povezava je ob izginjanju izhoda za slušalke iz telefonov moderna, tovrstne slušalke, ki čepijo na vratu, pa so še posebej priljubljene pri tekačih. A zelo uporabne so tudi za vsakdanjo uporabo, tako doma kot na poti. Dotični model priznane znamke JBL je lep, brez pretirano štrlečih delov in menda tudi s solidnim zvokom ter trajanjem baterije. Slušalk seveda nismo odpirali in preizkušali, kot tudi ne zvočnika in spodnje nagrade, tako da dobiš še povsem nedotaknjene.

Baterija Samsung

Zaradi vse večjih energijskih potreb mobilnih naprav je zunanja baterija skoraj obvezna oprema. Še posebej ob dolgih delovnih dneh. Prav pa lahko pride tudi za napajanje kakšne naprave na mestih, kjer v bližini ni električne vtičnice, podaljška pa se ne splača ali celo ni mogoče vleči. Baterija, ki jo podarjamo, ima kapaciteto 8.400 mAh. Mogoče ni najmanjša, zato pa tudi ni breizmna kitajska, ima vgrajen kabel s priključkom (microUSB) in lučke za prikaz odstotka napolnjenosti.

V redu, to so nagrade, kako pa do uvrstitve v žreb? Tukaj spodaj v komentar napiši, kaj bi rad, da bi poleti in jeseni na Tehnozvezdju preizkušali. Teste česa pogrešaš? Lahko omeniš kakšno konkretno napravo, lahko vrsto izdelkov, čemu bi mogoče lahko dali več pozornosti in čemu manj. Odgovore sprejemamo do izteka dneva državnosti, v torek (26. junija) zjutraj pa bomo opravili žreb in razglasili zmagovalce tokratne nagradne igre.

Pa veliko sreče in hvala za vse predloge!

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
67 komentarjev
 • Rad bi videl teste novih modelov televizorjev 2018 in kaksen clanek o pravilni nastavitvi slike oz. kalibraciji televizorjev.

 • Pozdravljeni!
  Mislim, da bi bil attaktiven test elektricnih skirojev, ki so vedno bolj popularni in opazni po mestu.
  Morda tudi cisto iz prakticnega vidika – test nekaj modelov printerjev (in jet), ki ponujajo najboljse razmerje med ceno aftermarket kompatibilnih kartus in uporabo le teh sploh dovoljujejo.
  Ostanite se naprej tako kvalitetni!
  Lp

 • Rad bi videl teste bone conduction slušalk – če se da, vsaj konkreten test kakšnih Aftershokz modelov (kratek opis, ki ste ga že imeli je res prekratek :)).

  Zakaj? Ker na kolesu/med tekom/na ulici potrebujem tudi zvoke okolice IN ker sem “ponosni” lastnik BatBand-a 🙂

 • Rad bi ozko usmerjene nasvete glede tega, kakšen računalnik je dovolj dober za lightroom, kakšen za urejanje videa, kateri je najcenejši telefon za snemanje dobrega domačega videa. Pri testiranju ur me zanima, katera zna dobro meriti aktivnosti v hribih, saj tekaške ure pogosto odpovedo. Zanimiv bi bil primerjalni test najnovejših tv vmesnikov T2 vs. Siol. Nekaj novega bi bili testi električnih koles. Predvsem njihovih zmogljivosti in dosega pri gorskem kolesarjenju. Primerjalni test športnih android aplikacij bi bil zanimiv.

 • Živjo,
  Škoda se mi zdi, da testirate športne ure ala Garmin in Suunto in so testi zelo površinski. Predlagam, da si pogledate stran DC Rainmaker, ki je alfa-omega testiranja športnih pripomočkov.
  Želel bi si videti kakšen test projektorjev.

 • Lahko bi testirali tudi kakšne printerje in kako je z vzdržljivostjo, prenosnike in njihovo uporabnostjo v igrah,programih….potem kakšen test bi lahko padel na temo televizorjev…lahko pa bi enostavno naredili kratko anketo, v kateri bi bili imenovani izdelki in bi se uporabniki odločili in bi testirali potem…

 • Tudi mene bi zanimal kakšen test več o napravah za pameten dom ter katere se splača kupiti in pa kateri assistant je najbolj uporaben v slovenskih domovih ter je združljiv z napravami, ki so nam na voljo.

 • Ker se odločam za nakup pametne športne zapestnice bi si pred tem želela iz vaše strani prebrati kaksen večji strokovni primerjalni test športnih zapestnic kot so MiBand 3, FitBit in podobno

 • Predlogi PC-jev, laptopov, DSLR, mobilnikov – do 500€, do 1000€, do 1500€, do 2000€, nad..
  Mogoče kakšne konkretne predloge o PC-jih, kaj je bolje custom build / že sestavljeni
  Akcije na slovenskih ponudnikih elektronike..( big bang, mimovrste, enaa, mlacom itd..)

 • Test battery pack-ov, primerjalni testi prenosnih zvočnikov. Test vodotesnih torbic za telefone za slikanje pod vodo.

 • Test uporabniških vmesnikov internetnih ponudnikov.
  Uporabniški test spodobnih TVjev (srednji rang).

 • Rad bi videl kakšen test oz. primerjavo pri temah: Docking stations, električna kolesa, dodatki za računalnike (prenosnik in stacionarni, v smislu ostreznosti podlog za miške, nosilcev za monitorje…).
  Hvala in lep pozdrav.

  Keep up the good work!

 • Primerjava (prednosti, slabosti) različnih glasbenih (Spotify, Google play music, deezer, Apple music, Tidal) in video streaming service-ov (Netflix, Amazon…) ter naprav za streamanje videa na TV (Roku, Amazon Fire, Chromecast, Apple TV…). Testi slušalk (tako over the ear kot in ear, žičnih in brezžičnih…) in routerjev za domačo uporabo (tako navadnih kot mesh)

  Zanimiva bi bila tudi primerjava različnih mobilnih aplikacij slovenskih bank tako z vidika funkcionalnosti kot tudi designa. Morda tudi spletnih bank. Morda tudi aplikacij mobilnih operaterjev in televizijskih operaterjev (na to temo ste sicer že pisali) ter aplikacij trgovcev (Mercator, špar…).

 • Jaz bi z veseljem prebral kaj o kakšnem tabličnem računalniku z operacijskim sistemom Windows. Ponudbe je kar nekaj; vse od raznih MS Surfaceov, do množice “čungalunga” kitajskih pogruntavščin.

  Mimogrede: Že kar lep čas uporabljam dotične JBL BT slušalke in … lahko rečem le, da so odlične. Presenetljivo dober zvok (sem malo avdiofila in sem imel ob nakupu dokaj nizka pričakovanja), dobra oblika (brez težav zaspim z njimi na boku … kljub pritiskanju ušesa ob blazino se ne pojavi žuljenje), morda le malce preveč rade padejo iz ušesa, a ksreči, zaradi sponke, vsaj ostanejo za vratom. Slednje sem se ravno odločil skušat rešit z nabavo posebnih “penastih” nastavkov (Comply Foam Tips).

  Ostanite moj najljubši slovenski tehnološki portal! 🙂

 • Test avtomobilskih vmesnikov za nadzor mobitelov, nosilcev, pa tudi primerjava alexe, googla, siri ipd AI sistemov.

 • Lahko bi testirali tiskalnike za domačo uporabo. Npr. družina z dvema šolarjema, ki printata seminarske naloge enkrat na mesec ter še kakšen print vmes. Kakšen printer kupiti?
  …telefon pa mi je zelo všeč…. 🙂

 • Pozdravljeni.
  Sam osebno bi najraje videl čim več testov stvari iz podjetja Xiaomi in njihovih partnerjev, ne bi se pa branil testov televizorjev, električnih skirojev in koles ter nadzornih kamer za zunanjo in notranjo uporabo.

 • Trenutno bi mi prav prišel kakšen test tiskalnikov. 🙂
  Sicer pa bi bil dobrodošel tudi kakšen primerjalni test pametnih zapestnic.

 • Se pridružujem predlogu testa t.i. “bone conducting” slušalk. Ta tehnologija je z vidika varnosti (zame) edina sprejemljiva za športanje na cestnih površinah. Sicer imam Aftershokz Trekz Titanium, me pa zanima, kako se obnesejo kitajske alternative.

 • Testi pametnih zvočnikov google home, alexa,… Hišna avtomatizacija – testi, priporočila različnih izdelkov, DIY,… Testi in primerjava robotskih sesalnikov, kosilnic,…

 • testi pametnih telvizorjev, tabličnih računalnikov, pametnih ur, zvočnikov, slušalk, projektorjev, igralnih konzol in iger zanje, ter testi telefonov tudi iz nižjega cenovnega ranka, testi fotoaparatov in kamer, tiskalnikov, monitorjev za računalnike, prenosne računalnike, pametnih očal, očala za navidezno resničnost, testi različnih aplikacij iz različnih kategorij, zanimivo bi bilo brati doživetja iz raznih predstavitvenih dogodkov iz prve roke. zanimivi bi bili t.i. drop testi in testi ovitkov telefonov. Mogoče bil lahko večkrat izpostavili kakšno nenavadno ali zanimivo stvar iz sveta tehnologije.

 • Rad bi videl, da se preizkusite v testitranju električnih longboardov. Mogoče kakšna alternativa za trenutnega vodilnega Boostedboard, ki pa je za mnoge predrag. Prav tako kakšen motor z elektiručnim pogonom, kot je naprimer Super 73 od Lithiumcycles ipd…

 • Mogoče kakšen test električnih koles, športnih ur (Suunto, Garmin, itd.), na splošno o elektronskih športih pripomočkih.

  Vse dobro še naprej!

 • Test DAB+ radijev, test DVB-T2 HD (HEVC – h.265) sprejemnikov STB in TV-jev
  V jesen ko bi naj prišel na trg pay TV paket preko DVB-T bi lahko naredili primerjalno analizo kaj ponujajo
  različni ponudniki TV storitev in za kakšen denar (DVB-T, CATV, IPTV, DTH, …).

 • Jaz si pa v prihodnje želim predvsem več video vsebin, ki v zadnjem času (na žalost) vedno bolj prevzemajo primat pred besednim sporočanjem. Morda ne bi bil odveč tudi kakšen test robotskih kosilnic, ki so v zadnjem času kar precej “v modi”. Prav tako si v bodoče želim kakšen vodič več (tudi kakšen DIY projekt s področja tehnologije ipd). Drugače pa vam v prihodnje želim še veliko uspeha in upam, da bo Tehnozvezdje še dolgo ostalo na našem spletnem ozvezdju.

 • Elektronika: e-skiroji, e-kolesa, telefoni, gadžeti, e-asistenti, koristne aplikacije in storitve.

 • Tudi mene bi zanimal kakšen test bone conduction slušalk, predvsem v primerjavi z klasičnimi slušalkami.
  Pa še kakšen tekst izdelkov podjetij, ki izdelujejo cenejše in zelo kvalitetne izdelke. V mislih imam predvsem Xiaomi in Anker.
  Zanimiv bi bil tudi kakšen test Android TV Boxov.

  Moram pa pohvaliti blog. Le tako naprej.

 • Pozdrav. Mene bi zanimale primerjave oz. spisek (poceni) telefonov, kateri imajo zelo dobro baterijo ter praktični testi vzdržljivosti, kajti deluje mi, da je res težko najti dober, (relativno) poceni telefon, ki ima zelo dolgo življenjsko dobo baterije (kot je npr. LG L90, ki ga imam sedaj).

 • Predlagam test naprav, ki spreminjajo navadne hiše v pametne hiše: pametni asistenti, pametni radiatorji, naprave ki jih lahko povezuješ in počasi/postopoma sam spreminjaš hišo v pametno hišo 🙂

 • Test prenosnih zvočnikov, ki ponujajo tudi funkcijo polnjenja zunanje naprave (npr. ipod) med poslušanjem glasbe.
  Test nosilcev telefona za na kolo.
  Test aftermarket pripomočkov – no name kabli, pretvorniki…

 • Zelim, da testirate se vec pametnih kuhinjskih in gospodinjskih pripomockov ter t.i. glasovnih asistentov (npr. Alexa).

 • najprej hvala za vse kar počnete! zato, ker to počnete dobro. kadar kupujem kako napravo ali kadar jo kupuje kdo drug in me vpraša za mnenje, je ta stran prva postaja na poti do potrebnih informacij.

  glede želja: mislim, da bi lahko več poudarka namenili zasebnosti. če bi ga, bi vsi testi izzveneli v precej drugačni luči, kajti poslovni model današnjega interneta je nadzor. zato se mi zdi, da je večji poudarek na zasebnosti pravzaprav nujnost. nekritično navduševanje nad pametnimi svetovalci, internetom stvari, oblaki, umetno inteligenco, itd sicer ta hip ne boli, lahko pa si brez težav predstavjamo, da nas bo na dolgi rok vse še zelo bolelo.

  drugo: želel bi si tudi večjo pozornost odprtokodnemu programju na mobilnih napravah, tako v smislu osredotočenih člankov, kot tudi, da se ob vsakem preizkusu neke določene vrste aplikacij (npr. za podcaste, shranjevanje gesel, VPN, itd.) vedno vsaj poskuša najti tudi solidno odprtokodno alternativo.

  na še mnoga leta! 🙂

 • Zanimal bi me test slušalk, predvsem brezžičnih, kablov na splošno in pa zaščitnih etuijev za telefone. Lp

 • Še najbolj bi bil vesel testov izdelkov za pameten dom. Med njimi je dejansko težko kaj izbrati. Drugače pa pohvale za lepo in uporabno stran, s pomočjo katere zvem marsikaj novega.

 • A obstaja tekaška ura z senzorjem na zapestju, pa da ima možnost poslušanja podcastov preko bluetoth? Če ja potem me zanima to.

 • tipkovnic.

  Stara Ednet-ova se je po dolgih letih poslovila. težko je najti dobro poceni multimedijsko tipkovnico

 • Živjo!

  Želim si čim več testov posvečenih multimediji, obedlovanju zvoka in videa, tudi na mobilnih napravah.

  Lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.