Pojasnilo Akosa v zvezi s člankom Razpis za direktorja Akosa bodo ponovili, vršilki dolžnosti se mandat izteče čez deset dni
Matjaž Ropret 19. maja 2017 ob 12:10

Objavljamo popravek ali bolj natančno pojasnilo, ki ga je poslala vršilka dolžnosti direktorice Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Tanja Muha. Sledi njeno (malenkostno revidirano) besedilo.

Spletni portal Tehnozvezdje je v petek, 14. aprila 2017, objavil članek z naslovom Razpis za direktorja Akosa bodo ponovili, vršilki dolžnosti se mandat izteče čez deset dni, v katerem je avtor med drugim zapisal, da zaradi neimenovanja direktorja agencije, ki jo začasno vodi v. d. direktorja, »trpi delo agencije, ki se slejkoprej ukvarja  zgolj z nekaterimi aktualnimi zadevami, ob strani pa pušča vse resnične probleme in strateška vprašanja«.

Agencija želi pojasniti, da opravlja vse z zakoni določene naloge, torej tudi strateške zadeve. Med ključne naloge, ki so v teku, sodi priprava analiz upoštevnih trgov 3a in 3b, ki sta predloženi v javno obravnavo. Nadalje je agencija konec lanskega leta pripravila pobudo za 5G ter preverjanje interesa za uvedbo plačljive televizije (Pay TV) na multipleksu C. Organizirala je številne javne posvete glede odprtih vprašanj, denimo glede odprave roaminga, kvot slovenske glasbe, nevtralnosti interneta, področjih pokrivanja s frekvencami FM, zaščite končnih uporabnikov, obveznostih v zvezi s skupno gradnjo in souporabo gospodarske javne infrastrukture.

Agencija aktivno sodeluje pri pripravi predlogov sprememb slovenske zakonodaje (Zakon o medijih, Zakon o elektronskih komunikacijah, Zakon o varnosti v železniškem prometu, sprememba splošnega akta o kakovosti univerzalne poštne storitve), prav tako je aktivna pri spreminjanju evropskega pravnega okvira (Regulatorni okvir za elektronske komunikacije, direktiva AVMS. Agencija tudi sicer aktivno sodeluje z vsemi deležnik na trgih, ki jih regulira.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.