Planet TV je potrdil konec prizemnega oddajanja
Matjaž Ropret 2. junija 2017 ob 17:03

Televizijska hiša Planet TV je uradno potrdila, kar smo napovedali že v članku o novih podražitvah pri Telekomu Slovenije. Zadeva sta tako ali tako povezani.

Planet TV namreč s prvim julijem končuje oddajanje v prizemnem digitalnem načinu (DVB-T), kar pomeni, da od takrat naprej tega programa ne bo več mogoče sprejemati s sobno ali strešno anteno. Na voljo bo samo še pri kabelskih operaterjih in v IP TV.

Vsem gledalcem, ki želijo Planet TV spremljati tudi po 1. juliju, zato svetujemo, da si še pred omenjenim datumom dostop zagotovijo pri enem od ponudnikov navedenih storitev

so zapisali v družbi Antenna TV SL, ki izdaja omenjeni program. Potezo so pojasnili s tehnološkimi trendi, ki da jim sledijo. In napovedali, da bodo gledalci zaradi tega deležni boljše slike in dodatnih storitev, kot je ogled za nazaj.

Jasno je, da Planet TV s tem poskuša tako kot pred njim Pro plus in Sportklub od operaterjev iztržiti višji znesek za vključitev v programske sheme. Telekomova napoved podražitve nakazuje, da je s tem operaterjem, ki je tudi dvotretjinski lastnik podjetja Antenna TV SL, že sklenjena pogodba. Žurnal 24 poroča, da se je s Planetom na novo dogovoril tudi Telemach. Zagotovo pa se še nista A1 in T-2, pa tudi manjši operaterji ne.

Pri operaterjih, ki bodo sklenili dogovor, skoraj zanesljivo lahko pričakujemo podražitev za evro ali dva. Je pa iz operaterskih krogov mogoče slišali informacije, da ohranitev tega programa v shemah ni tako samoumevna kot je bila pri peterici programov Pro plusa. Ta ima zaradi odlične gledanosti namreč veliko boljše pogajalsko izhodišče. Zato bi se morda tokrat kateri od operaterjev odločil, da Planeta ne bo več ponujal ali da ga bo vsaj izločil iz osnovne programske sheme in ga prestavil v doplačljive.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja