Pisma Miklavžu (2019): Vse, kar smo letos svetovali dobrim možem
Matjaž Ropret 30. novembra 2019 ob 17:13

Še slab teden je do Miklavža in s tem prvega obdarovanja, preden te morda obiščeta še Božiček in Dedek Mraz. Tako ima trojica dobrih mož še nekaj časa, da poišče primerna darila, z Marjanom pa sva svoje nasvete že objavila, zdajle jih samo še enkrat združujeva na enem mestu.

Dala sva predloge, kateri so najboljši nakupi pri naslednjih vrstah naprav, pripomočkov, igrač, kakorkoli že rečeš “gadgetom” v slovenščini:

Pametne zapestnice – tisti pripomočki, ki štejejo korake, merijo srčni utrip in spanje, lahko pa prikazujejo tudi obvestila s telefona in počno še kaj.

Športne ure – Zapestni prikazovalniki časa, ki so pretežno namenjeni uporabi med rekreacijo ali resnejšim ukvarjanjem s športom, a povsem v redu izgledajo tudi za vsakodnevno nošenje.

Slušalke – Osredotočila sva se na brezžične (bluetooth), ki pa so lahko povsem brez kablov, povezane z vrvico ali čezušesne. Tam nekje do tristo evrov.

Robotski sesalniki – Morda naši najljubši gospodinjski pomočniki. Katera Roomba je najboljši nakup in ali kaj zanimivega ponuja tudi konkurenca?

Brezžični zvočniki – Ropotola, ki se z virov glasbe povežejo po bluetoothu ali prek domačega omrežja. Večinoma niso draga, pa vseeno sekajo.

Igralne konzole – Igre niso zapravljanje časa, a kako izbrati pravo konzolo ali drugo napravo, ki naj postane glavna za igre?

Pametne ure – Komur je na zapestju pomembnejša možnost nameščanja aplikacij in dobra povezljivost od športnih lastnosti, naj se priporoči za eno od teh.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Morda se kdo sprašuje, čemu nisva obdelala telefonov in televizorjev. Odgovor je preprost – ker se nama zdijo predragi za Miklavževa darila. Spodobni telefoni so cenovno tam, kjer je pri ostalih kategorijah že “Premožni Miklavž”, in kjer so cenovno res dobri telefoni, se televizorji šele dobro začnejo. O njih zato kdaj drugič. Tablice pa sva izpustila, ker tam v bistvu ni kaj dosti svetovati, razen, naj Miklavž kupi iPada. Če bi ga bodoči uporabnik imel pretežno za gledanje videa, brskanje po spletu in igranje iger (mogoče še za risanje ali kaj podobnega), potem pač najcenejšega, ki se ga dobi. Če bi občasno opravil še kaj bolj resnega, je pravi iPad Air, za profesionalne namene pa iPad Pro.

To je to, kar se tiče Miklavževih nasvetov za letos. Želimo veliko lepih in uporabnih daril, sami pa bomo najbrž v kratkem tudi kaj podelili v nagradni igri.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.