Pickbox TV pri Telemachu kaže, da televizijski programi ostajajo relevantni
Matjaž Ropret 30. aprila 2021 ob 06:43

Naročniške storitve pretočnega videa resda počasi prevzemajo pobudo in še posebej v času pandemije so dobile dodaten zagon, a ta že malo popušča, če sodimo po zadnjih Netflixovih številkah o »zgolj« štirih milijonih novih naročnikov v zadnjem četrtletju. Še vedno pa so za marsikoga na prvem mestu televizijski programi pri izbranem operaterju. Tako je v programskih shemah paketov EON pri Telemachu po novem program Pickbox TV.

Hrvaškega ponudnika Pickbox poznamo po storitvi s serijami in filmi Pickbox Now. Naročnina nanjo sicer stane pet evrov na mesec ali 48 evrov na leto (kar je, mimogrede, celo manj kot ob splovitvi storitve pred leti). Pri Telemachu so bile že nekaj časa določene Pickboxove vsebine na voljo v Video klubu, po novem pa je v vseh shemah paketov EON (programsko mesto 113) ter v paketih Extra in Premium na platformi Total TV (programsko mesto 58) tudi program Pickbox TV.

Kot pravijo v Telemachu bodo s tem programom na svoj račun prišli ljubitelji filmov in serij. Program ponuja tako hollywoodske filmske premiere kot brezčasne evropske uspešnice, predvsem pa serije in dokumentarce za vso družino. Posebnost omenjenega ponudnika je sicer že ves čas v tem, da se osredotoča na evropske serije, še posebej skandinavske, saj denimo Amazon (Prime Video) in Netflix prinašata večinoma ameriške in britanske.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Prihodnji teden se tako začenja premiera najbolj znane danske kriminalistične serije Zločin (Forbrydelsen, ang. The Killing), ki je postala velika uspešnica in osvojila številne nagrade, med drugim bafto in Emmy. Na programu bo še britanska kriminalka Reši me (ang. Save me), ta se ponaša z nagrado za najboljšo dramsko serijo v letu 2019, veliko bo tudi napetih detektivskih serij. Skrivnostne zločine bodo reševali detektivi, kot so Jack Frost (V Frostovem slogu, ang. A Touch of Frost), Hercule Poirot (Agatha Christie: Poirot, ang. Agatha Christie’s Poirot), Endeavour Morse (Inšpektor Morse, ang. Inspector Morse) in Sherlock Holmes (Uganke pravega Sherlocka Holmesa, ang. Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes). Pickbox TV poleg tega ponuja različne potopise, oddaje o nenavadnih živalih in zanimive kuharske vsebine.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.