Pickbox dobiva prepotrebno prenovo in je za en mesec zastonj
Matjaž Ropret 5. maja 2018 ob 07:25

Med storitvami naročniškega videa hrvaški Pickbox doslej ni bil med mojimi najljubšimi. Niti glede vsebine niti glede »uporabniške izkušnje«. Toda vsaj slednje se zdaj spreminja, saj uvajajo nov izgled, do 4. junija pa bo gledanje tudi brezplačno.

Pickbox tekmuje tako z drugimi lokalnimi storitvami, kot je Voyo, kot z globalnimi velikani Amazonom, HBO-jem, ta je pred časom HBO Go začel ponujati kot samostojno naročnino, in seveda predvsem Netflixom. Stavi na evropsko produkcijo, saj ima v knjižnici veliko skandinavskih in drugih neameriških serij. Potem so tu še nekateri filmi, pa razdelek Disneyjevih vsebin in še kaj. Velika prednost pred Netflixom in tudi Amazonom je slovenščina. Tako v vmesniku kot pri podnapisih in celo sinhronizaciji (za nekatere risanke). Glede tega se lahko merita HBO in Voyo. Vsi ti trije so tudi cenovno na istem nivoju, saj naročnina na Pickbox sicer stane sedem evrov na mesec, plačilo za pol leta ali celo leto skupaj pa prihrani nekaj evrov.

Toda, kot rečeno, naslednji mesec, do povolilnega ponedeljka, je Pickbox zastonj. Tako za obstoječe uporabnike, ki morajo zamenjati geslo, kot za tiste, ki se registrirajo na novo. Tem niti ni treba vpisati številke kreditne kartice. Doslej je bila prav odsotnost preizkusnega obdobja – Netflix ga ponuja cel mesec, Voyo 14 dni – ena največjih pomanjkljivosti hrvaškega pretočnega videa. Zato je zdaj idealna priložnost za preizkus.

Kakovost slike je solidna, žal pa se za zdaj ne zna prilagajati telefonom z novim razmerjem stranic zaslona.

Po prvih nekaj minutah uporabe imam občutek, da je novi vmesnik vsekakor velik korak naprej. Vsebine so prikazane pregledneje in mogoče jih je razvrščati po določenih kriterijih (datum izida, datum uvrstitve v knjižnico, …) ter končno dodajati na svoj seznam priljubljenih. V nastavitvah pa je zdaj tudi urejanje naprav, na katerih je uporabnik prijavljen v Pickbox. Teh je lahko več, pa tudi gledati je mogoče na dveh ali treh naenkrat. Aplikacija je na voljo za androidne telefone in tablice, menda bo tudi za televizorje, seveda za iOS, pa še za LG-jeve in Samsungove televizorje. Poleg tega pa zdaj deluje predvajanje s telefona ali tablice na televizor prek protokola Google Chromecast. Morda še najbolj očiten spregled v androidni aplikaciji je za zdaj nezmožnost povečanja slike na celotno širino zaslonov 18:9 in širših, s kakršnimi se zdaj ponaša večina novih telefonov. V vsakem primeru je lepo videti, da ponudniki naročniškega videa ne stojijo križem rok. Prenova in izboljšava kakovosti slike bi dobro dela tudi Voyu, medtem ko pri Netflixu čakamo na več pozornosti slovenščini.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja