Paket za dva pri Telekomu vsebuje precej gigabajtov, inovativen pa ni
Matjaž Ropret 6. februarja 2021 ob 12:57

Letošnja ponudba Telekoma Slovenije za Valentinovo, ki ga podjetja tako rada uporabijo za prodajanje »zaljubljencem«, je recikliranje že znanega. Na voljo je naročniški paket mobilne telefonije Za dva, ki smo ga spoznali že pred dvema letoma, zdaj pa so ga nekoliko nadgradili. Tudi za obstoječe naročnike.

Posebnost Paketa Za dva sta dve naročniški razmerji na skupnem računu. Vsak od dvojice dobi neomejene pogovore in sporočila v vsa slovenska omrežja in v državah območja EU-tarife ter 100 GB prenosa podatkov v mobilnem omrežju vodilnega operaterje (od tega lahko 11.189 MB porabi v državah območja EU-tarife) s prenosnimi hitrostmi 150/50 Mb/s. Mesečna naročnina na uporabnika je 20 evrov, skupni račun bo tako vsak mesec znašal 40 evrov, pri mladih do 31. leta pa 36 evrov.

Povezovanje dveh naročniških razmerij v skupni račun imajo radi operaterji, meni pa ta način ni všeč in enako velja za mojo boljšo polovico. Hočeva imeti vsaj svojo naročnino, če bi obe združila pri enem od naju, bi drugi imel občutek, da je izgubil del svoje telekomunikacijske samostojnosti. Res me čudi, da operaterji ne znajo ali nočejo najti drugega načina, kako povezati »družinske« naročnine, ob tem ponuditi kakšen popust, a jih še vedno formalno pustiti ločene.

Paket Za dva bo sicer tudi letos v prodaji do 15. marca, enako kot smo že navajeni. Tudi naročnikom, ki so ga sklenili v prejšnjih letih, se je vključena količina prenosa podatkov povišala z izvirnih 40 GB na 100 GB. Lepo je videti, da v tem konkretnem primeru Telekom ni opustil »starega« naročniškega svežnja in ga tudi še izboljšuje. Koliko je cenovno konkurenčen, pa naj oceni vsak sam.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja