Paket A1 Vajb z muziko Deezer in 200 GB ali celo neomejenim prenosom podatkov
Matjaž Ropret 15. maja 2021 ob 11:15

Mislili smo že, da naročniški paketi mobilne telefonije za mlade počasi izgubljajo zagon, a je zdaj udaril A1 Vajb. Glede na ceno in ponujano bi ga mladež lahko lajkala.

Nekoč je bil ta del trga za A1 ključnega pomena. Toda sčasoma so se običajni naročniški paketi poceni in dobili precej bogatejšo vsebino, tako da so se razlike precej zmanjšale. Še vedno pa občasno kateri od operaterjem spusti kakšno tako bombico, da z njo znova pritegne kakšnega novega naročnika, predvsem pa prepreči odliv h konkurenci, še posebej k »nizkocenovnikom«.

V A1 Vajb, namenjen uporabnikom med 12. in 31. letom starosti, so za 15,99 evrov na mesec vključeni neomejeni pogovori in kratka sporočila, seveda tudi v vseh državah Evropske unije (EU) oz. Evropskega gospodarskega prostora (EGG), kot zapoveduje uredba. V matičnem omrežju je na voljo 200 GB prenosa podatkov. Ko naročnik doseže to količino, se hitrost zniža na 2/1 Mb/s, z opcijo Vajb+ pa je za 4,99 evrov na mesec mogoče imeti polno hitrost brez omejitev. Pri čemer se je treba zavedati, da ta opcija ostane vklopljena in da jo plačaš v vsakem primeru, tudi če iz nje nič ne porabiš. Zato jo je po koncu obračunskega obdobja, v katerem je zmanjkalo gigabajtov, najbrž najbolje izklopiti. A po drugi strani 21 evrov za neomejen prenos podatkov ni slaba ponudba. Na gostovanju v državah EU oz. EGG naročniku pripada dobrih 8 GB (natančno 8743 MB).

Posebnost paketa je vključena glasbena storitev A1 Xplore Music by Deezer. S tem ima naročnik dostop do vse glasbe kot siceršnji naročniki na Deezer, bodisi prek A1 ali neposredno. Paket je že sam po sebi kakšen evro cenejši od večine ponudb z veliko gigabajti, naročnina na Deezer pa samostojno stane 5,99 evrov. Posledica je nižja »subvencija« na telefon, torej je pa z vezavo dražji kot pri kakšnem drugem paketu. Vendar tako ali tako ne zagovarjamo kupovanja telefonov z vezavami, temveč na prostem trgu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.