Operaterji puščajo televizijske programe odklenjene do konca maja
Matjaž Ropret 4. maja 2020 ob 10:45

Vodilni telekomunikacijski operaterji so že prve dni, ko so začeli veljati ukrepi zaradi pandemije, ki jo je povzročil novi koronavirus, vsem naročnikom omogočili spremljanje večine televizijskih programov. Sprva so napovedali, da bodo programske sheme odklenjene do konca aprila, zdaj pa so to še podaljšali za en mesec.

To darilo vsem, ki so v teh tednih pretežno doma in več zrejo v zaslon(e), tako pri T-2, Telekomu Slovenije in Telemachu ostaja do konca maja, v kolikor ga ne bodo takrat še dodatno podaljšali. »Zaradi poteka epidemije in posledično nadaljevanja domače izolacije za številne tudi v Sloveniji, bodo dodatni programi ostali odklenjeni do konca maja,« so zapisali v Telemachu. Pri tem operaterju lahko vsi naročniki, ne glede na to, kateri paket plačujejo, ta čas gledajo vse programe in vsebine iz videoteke (Video kluba), za katere je Telemach uspel pridobiti soglasje izdajateljev oz. imetnikov pravic, da jih lahko ponuja brezplačno. Na seznamu ni programov HBO in Cinemax, vsebin HBO OD in HBO GO, paketa Zadruga ter katalogov Voyo, Morilci 4 in Cinestar VoD v Video klubu.

Pri T-2 lahko maja vsi naročniki gledajo programe iz največje sheme XL HD, dodatno pa še tiste iz sicer doplačljivih paketov Grand Slam X in Yugo 55+. V prvem je mešanica športnih in glasbenih programov ter prgišča onih za odrasle, v drugem pa so glasbeni, zabavni, nacionalni, komercialni in lokalni programi iz držav nekdanje Jugoslavije.

Telekom Slovenije se je odklepanja lotil malenkost drugače. Ni odprl celotne najvišje sheme, temveč je vsem naročnikom dodal določene sklope programov. Tako so od otroških na voljo Nickelodeon, Jim Jam, Minimax in Da Vinci Learning. S področja dokumentarnih in poljudnoznanstvenih vsebin so za vse naročnike odklenjeni programi Animal planet, Discovery channel, HGTV, ID xtra, TLC, Travel channel, 24kitchen, National Geographic, Viasat history, Viasat nature in Viasat Explore. Od športnih so brez kodiranja na naročnino Eurosport 1, Eurosport 2 in Eurosport 4k ter še vsi programi Šport TV, od filmskih pa programi Fox, Fox Life, Fox Crime, Fox Movies in AMC kanal.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja