Operaterja izberite po dejanjih, ne samo (sladkih) besedah v oglasih
Tehnozvezdje 24. januarja 2023 ob 11:38

Pri izbiranju ponudnika takih ali drugačnih storitev so zagotovo pomembni vidiki cena, kakovost, raznolikost in inovativnost ter odzivnost in podpora naročnikom. Vsekakor je pomembno tudi, da operater drži obljube in je pošten do uporabnikov. Še posebej v slednjem si je virtualni telekomunikacijski operater HoT v malo manj kot šestih letih delovanja pridobil veliko zaupanje.

Maja 2017 je ob vstopu na slovenski trgu HoT, HOFER Telekom, dal zavezo, da nikoli ne bo podražil kateregakoli od svojih mobilnih paketov, česar se dosledno drži ter s tem dokazuje, da ne gre le za prazno obljubo v oglasih. Tudi ob vsesplošni draginji in naraščanju stroškov zaradi višjih cen energentov, HoT ne spreminja svoje strategije in ohranja cene enake. Nadejamo se, da tako tudi ostane. S tem ostaja med ugodnejšimi, če ne celo najugodnejši mobilni operater. Ocenjevanje tega je kakopak nehvaležno, saj cena, kot smo povedali že v uvodu, še zdaleč ni edini relevanten vidik. Pomembno je razmerje med plačanim in dobljenim.

Enostavna in razumljiva ponudba

HoT je pripomogel, da so tudi drugi operaterji poenostavili svoje ponudbe. Že od začetka so na voljo trije mobilni paketi, kasneje so dodali še dva podatkovna. Poleg možnosti plačevanja po porabi (HoT START) so to mobilni paketi HoT MINI (6 GB), ki stane 6,99 evrov za 30 dni, HoT MAXI (80 GB) 9,99 evrov in HoT EXTRA (150 GB) 14,99 evrov, paketa mobilnega interneta pa sta na voljo za 6,99 evrov in 14,99 evrov in nudita 30 GB ali 300 GB prenosa podatkov. Paketi in cene torej skozi leta ostajajo po imenu in cenah enaki, toda njihovo vsebino so že večkrat izboljšali. Povečali so količine vključenega prenosa podatkov, količino klicev in SMS sporočil ter opravili še nekatere druge izboljšave, s čimer ohranjajo konkurenčno ponudbo. Najboljša HoT ponudba je vedno na voljo tako za nove kot za obstoječe uporabnike, saj med enimi in drugimi ne delajo razlik, temveč so »fer« do vseh. Paketi HoT mobilne telefonije in mobilnega interneta tako predstavljajo kombinacijo enostavne in razumljive, a tudi dovolj raznolike ponudbe, v kateri ni težko najti zase najbolj primerne možnosti, ne glede na zahteve uporabnika. Hkrati lahko uporabnik prehaja med različnimi paketi glede na trenutne potrebe. Določenim uporabnikom namreč ne ustreza ves čas enak paket in za tovrstne menjave je s priročno aplikacijo HoT odlična izbira.

Uporabnikom prijazen operater

Že od začetka poslovanja HOFER Telekoma je namreč mogoče kadarkoli brezplačno spremeniti paket, in sicer enostavno v aplikaciji ali prek spletnega portala. V tem je bil HoT vse do nedavnega edinstven, novi Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) je lani jeseni tudi ostalim operaterjem zapovedal, da morajo omogočiti brezplačno menjavo paketa. Toda preprostost uporabe aplikacije Moj HoT ostaja določena prednost.

Od predlani je ponudba na voljo še poslovnim uporabnikom, ki v aplikaciji ali spletnem portalu lahko urejajo račune znotraj podjetja in kreirajo skupine uporabnikov. Zaradi plačevanja prek bančnega naloga SEPA je poslovna ponudba prijazna do računovodij in finančnikov, pa seveda še toliko bolj samostojnih podjetnikov, ki se jim ni treba ukvarjati s plačilnimi karticami ali kakšnimi drugimi metodami plačevanja.

Kot prvi navidezni operater v Sloveniji in eden prvih v Evropi je HoT pred nekaj meseci omogočil uporabo storitev v omrežju 5G. Sočasno je tudi povišal hitrosti, ki so na voljo uporabnikom, znova za enako ceno. Tako lahko s paketom HoT EXTRA uživajo v hitrostih vse do 1000/200 Mbit/s, medtem ko je ostalim na voljo 150/50 Mbit/s, za le dva evra doplačila mesečno pa lahko uživajo v »neomejeni« hitrosti.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja