Operater A1 navijačem na tekmi med Dragićem in Dončićem časti mobilni internet
Matjaž Ropret 22. marca 2019 ob 06:46

Še kar prihajajo dobre novice za navijače, ki bodo čez slab teden v živo spremljali tekmo lige NBA med moštvoma Miami Heat in Dallas Maverics. Dostop do interneta jim bo v času obiska ZDA zagotovil tudi operater A1 in to kar zastonj.

Kot so pri tem operaterju objavili na svoji Facebook strani, bodo naročnikom podarili mobilni internet v omrežjih AT&T in T-Mobile. Ugodnost je na voljo vsem, ne glede na to, kateri naročniški paket imajo. Velja pa samo v obdobju od 27. marca od 00.00 ure do 29. marca ob 23.59 ure po srednjeevropskem (slovenskem) času. Tri dni, torej, slaba dva dni pred tekmo in še dobre pol dneva po njej. Količina prenosa podatkov bo omejena na 10 GB, kar pa bi moralo več kot zadoščati za spletne potrebe in želje, ki jih bo slovenska navijaška falanga imela prihodnji teden. Za objavljanje selfijev z Luko Dončićem in Goranom Dragićem vendarle ne porabiš tako zelo veliko. V Miamiju in okolici je marsikaj zanimivega, tako da ne bo treba neprestano viseti na telefonu, in, hej, megabajti bodo zastonj! Telekom Slovenije je že prejšnji teden predstavil svojo, prav tako zelo dobro ponudbo. Ni sicer zastonj, a velja daljše obdobje, kar je tudi uporabno, če si bo kdo privoščil daljši izlet po Floridi in okolici.

Naročnikom A1 se seveda zastonjski prenos podatkov ne bo vklopil samodejno, je pa aktivacija tokrat malo drugačna. Ne gre z sms-om ali na portalu Moj A1, temveč je treba odjadrati na že omenjeno stran na Facebooku (da, treba je imeti račun za to storitev, ali mora to kdo storiti namesto tebe) in tam v zasebnem sporočilu z vsebino Prenos podatkov ZDA operaterju povedati, na kateri telefonski številki oz. številkah bi rad(a) imel(a) to ugodnost. Na primer: 040123456, Prenos podatkov ZDA. Treba pa je to storiti do torka (26. marca) do 10h, da potem operater pravočasno pregleda vse prijave in vključi brezplačen internet vsem zainteresiranim. Časa za menjavo operaterja je tako še nekaj. In, kot rečeno, v primeru A1 zadeva velja v omrežjih operaterjev AT&T in T-Mobile. Morebitno priklapljanje v omrežji Sprint ali Verizon je lahko precej drago, zato nekaj previdnosti ne bo odveč. Še toliko bolj pri Telekomovi ponudbi, ki velja samo za T-Mobile.

Pa veliko košarkarskih užitkov in slovenskega vzdušja v Miamiju! Kot slišimo, naj bi bilo ob robu te tekme tudi precej spremljevalnega dogajanja s slovenskim pridihom.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.