Oneplus 5T ali mogoče raje Xiaomi Mi Mix 2? #video
Matjaž Ropret 12. februarja 2018 ob 07:17

Oneplusovi telefoni so za marsikoga favoriti med kitajskimi izdelki z vrhunskimi specifikacijami in dobro ceno. Toda ob bok jim lahko postavimo tudi Xiaomijeve, ki pogosto prinašajo še ščepec avantgardnosti. Zato sem za tokratni video ob bok postavil že znanega Oneplusa 5T, ki je le malo slabši od najboljših (Huaweija Mate 10 Pro, Samsunga Galaxyja S8+, …), in Xiaomija Mi Mix 2, naslednika enega prvih pravih »brezrobih« mobilnikov. V videu si poglej, kakšna je konkretna primerjava. Telefona navsezadnje staneta podobno, Xiaomi je denimo trenutno v 64-gigabajtni različici iz trgovine Gearbest na voljo za slabih 430 evrov (brez dodatnih davkov). Skozi nekaj točk primerjave se bom na kratko sprehodil tudi tule v nadaljevanju.

Najprej naj odpravim kakršne koli hitrostne ocene. Oba telefona sta osnova na enakem procesorju (Snapdragon 835) in oba delujeta hudimano tekoče. Glede tega nimam pripomb in ju tudi zelo težko ločim. Je pa precejšnja razlika v trajanju baterije. S Xiaomijem, na katerem resda poganjam neuraden, prilagojen Android (»custom ROM«), lahko med dvema polnjenjema zdržim dva dni, z Oneplusom največ dan in pol.

Pri fotoaparatu je nekaj več razlik, pa vendar so rezultati podobni. Eden se zanaša na samostojen objektiv, pri drugem so poskušali s kombinacijo dveh, toda na koncu dajeta podobne rezultate. Oba pa malce zaostajata za vodilnimi in nista najboljša v obdelovanju signala s tipal, le da se pri Xiaomiju da malce korigirati končni izplen, pri Oneplusu pa uporabnik pač dobi, kar dobi.

Zelo se razlikujeta zaslona. Eden je OLED, drugi LCD, sicer kar soliden, ampak še zdaleč ne tako prijeten in zaradi tega Oneplus ima nekaj prednosti. Navsezadnje omogoča tudi prikaz obvestil na izključenem zaslonu.

Pa še nekaj besed o pojavi in občutku v dlani. Oneplus 5T je bolj ali manj enak kot večina zdaj modernih telefonov s šestpalčnim zaslonom razmerja dva proti ena. Mi Mix 2 pa je nekaj posebnega. Na treh straneh ima res minimalno roba okrog enako velikega zaslona, le spodaj je nekaj »brade«. Na zadnji strani pa namesto hladnega aluminija svetleča, tudi rahlo, a ne prehudo drseča keramika. Vsekakor bistveno bolj zanimiv. Ampak kateri mi je bolj všeč in še pomembneje, katerega se bolj splača kupiti? Na to odgovarjam v videu!

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.