Oglejte si nekaj čudovitih fotografij sveta! #VIDEO
Marjan Kodelja 21. februarja 2020 ob 12:40

Google Earth je zmogljivo orodje za raziskovanje sveta, najboljši možni globus, manj pa je poznana storitev Earth View z zbirko fotografij zemeljskega površja, ki se jih splača ogledati.

Google je pred kratkim v zbirko dodal 1000 novih fotografij, tako da je skupno število naraslo na 2500. Med njimi nobena ni s področja Slovenije, nam najbližje najdete na Hrvaškem in v Italiji. Sicer pa gre za fotografije zemeljskega površja, ki zaradi nečesa izstopajo oziroma tako vsaj mislijo ljudje, ki za storitev skrbijo, na voljo pa so nam za nekomercialno uporabo. Kot ozadje zaslona pametnega telefona ali računalnika. Poleg novih fotografij pa je po novem na voljo prikaz le teh kot barvne pike na zemljevidu Zemlje, da jih je preprostejše iskati.

Potencialno zanimive fotografije sicer najprej najdejo v storitvi Google Earth, za katere Google združuje satelitske in v nekaterih primerih tudi zračne fotografije z višinskim modelom Zemlje, ki ga je že v času letenja z vesoljskimi čolnički naredila Nasa. Kakovost satelitskih fotografij je različna in se ves čas nadgrajujejo, saj Google v storitev Earth redno dodaja fotografije visoke ločljivosti posnete s sateliti Landsat 8. Kot smo ugotovili pred kratkim, so na voljo tudi mnogo boljše satelitske fotografije Slovenije. Ko najdejo nove zanimive fotografije, jih v Googlu obdelajo, da so v vseh pogledati zanimive in odlične ter šele nato objavijo.

Če torej potrebujete zanimivo fotografijo, zdaj veste, kje jo lahko najdete!

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.