Odpovedal sem Netflix, ker me ni zadovoljil
Marjan Kodelja 27. maja 2016 ob 10:17

Bal sem se, da se bo tako izteklo, vendar sem bil pred meseci navdušen nad prihodom Netflixa v Slovenijo, čeprav se mi je dozdevalo, da se bom čez čas posipal s pepelom.

Že tedaj sem zapisal, da Netflix k nam ni prišel, ker bi nam rad ponudil svoje storitve, ker meni, da smo fajn fantje in dekleta, temveč ker je za njihov posel pomembno, da je storitev dosegljiva (skoraj) povsod na planetu. Imeli so jasno poslovno računico, vseeno pa sem pričakoval, da se bodo vsaj malo potrudili.

Glavni razlog moje odločitve je premalo novih vsebin, filmov in serij. Veliko jih gledam, pripravljen sem počakati tisti čas, ki običajno preteče, da film (ali serija) pride na storitev pretočnega videa, a hkrati nisem pripravljen metati denarja skozi okno. Pa čeprav gre za deset evrov mesečno, kar je mimogrede za marsikaterega Slovenca veliko. Prva dva meseca sem storitev bolj kot ne uporabljal kot nor, da sem pogledal, kar se mi je zdelo zanimivo, hkrati pa sem bil ponosen, da to počnem legalno. Zaljubljenost pa ni dolgo trajala, ker sem hitro ugotovil, da nove vsebine kapljajo prepočasi. Tako zelo počasi, da zadnji mesec nisem imel česa gledati. Zakaj bi potem plačeval naročnino? Nobene logike ni v tem, mar ne. Sodu pa je izbilo dno zavedanje, da je ponekod v Evropi, levo in desno prek meja, veliko več vsebin. In to ravno tistih, ki sem jih želel, pričakoval in kot nor čakal. Pet mesecev, pa nič. Dovolj je, če Netflix ne spoštuje mene in mojega denarja, potem ga tudi jaz ne bom.

Še drugi razlog je. Dragi moj Netflix, če so lahko serije in filmi, ki so v tvoji ponudbi, na tujih televizijskih kanalih podnaslovljene, potem res ne razumem, zakaj v petih mesecih glede tega ni bilo nikakršnega napredka. Niti prijaznega elektronskega sporočila, v katerem bi na primer dejali, da delajo na tem, ter da bodo slovenski podnapisi, morda pa še sinhronizirane risanke takrat in takrat na voljo. Namesto tega naj se zadovoljim z načelnim pisanjem, da menda enkrat bodo. Lahko tudi ob svetem nikoli. Gre za korekten odnos do mene in vseh Slovencev.

Ob odpovedi naročniškega odnosa, ki je mimogrede korekten in hiter, sem jasno označil razlog odločitve. Sedaj pa upam, da ga je kdo prebral, ta kdo pa ni programski algoritem. Drugače se nam ne piše dobro. Statistično smo pač tako majhni, da se izgubimo v Excelovih razpredelnicah nezadovoljnih strank.

 

 

 

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
12 komentarjev
  • Ko sem se sam po prvem mesecu odjavil iz povsem enakih razlogov, sem prišel do pogovora v živo z nekom iz flix-a (mogoče opcija pri odjavi, sem pozabil). Sicer mu je bilo menda žal da odhajam, a je zagotovil da so novi na našem terenu in da bodo upoštevali moje in pripombe drugih, kot so jih menda po državah kjer so uporabniki sedaj srečni. Sedaj dobim sem in tja e-pošto preko katere me nagovarjajo naj se vrnem. Pa se ne bom, vsaj dokler smo za njih drugo ali tretjerazredni trg, ki mu za isti znesek kot prvoligašem ponujajo konkretno manj.

  • S kolegi smo si razdelili 12€/mesec naročnino tako, da vsak plačuje 3€ + 1€ na mesec za smartflix, eden redkih še delujočih VPNjev za netflix. Vsebine je res ogromno. Si pa z smartflixom omejen na PC.

  • Netflix za slovenske vsebine je res brezveze. Ameriski netflix pa po udobnosti dalec prekasa torrentanje. In moznosti za ameriski netflix je se nekaj, niso pa poceni – dejansko placas se za eno netflix narocnino denarja, da dobis ameriski nabor vsebin, saj IP naslovni prostor stane. In tam je vse podnaslovljeno (seveda v anglescini). O detajlih ne bom govoril, da slucajno se tega ne ukinejo 🙂

    • Meni je drugace Netflix super, me ne moti, da ni slovenskih podnapisov-je že veliko hrvaških, če ne pa angleščina…
      Kar se pa tiče vsebine pa je NordVPN odličen za Netflix USA…

  • Sem stranka od 2018, čeprav ni SLO podnapisov, vztrajam in jim težim… Tačas že vidim, da imajo hrčki vse več vsebin s hrvaškimi podnapisi. Glede samega contenta, pa sem zadovoljen. Nimam časa vse pogledat. Jaz bi na vašem mestu vztrajal in jim težil za podnapise. Več nas bo bolj jim bo težko reči ne.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja