Odlično sobivanje aplikacije NLB Klikin in pametnega telefona Huawei P50 Pro!
PR 30. maja 2022 ob 12:21

Kot nam je zatrdil Domen Baškovec iz Banke NLB, je bila odločitev za integracijo bančne aplikacije Klikin v okolje mobilnih storitev HMS pravilna. Kaj nam je še povedal, preberite v spodnjem intervjuju, saj lepo ilustrira proces integracije in pomen, ki ga imajo digitalne bančne storitve za sodobne uporabnike. 

Bančna aplikacija NLB Klikin je danes prava digitalna bančna poslovalnica, ki omogoča skoraj vse storitve v naši ponudbi od kjerkoli in kadarkoli, saj nudi podporo uporabnikom (24/7), sklepanje hitrih kreditov in možnost oddaljenega podpisovanja dokumentov. Da je to mogoče in predvsem varno, potrebujemo zmogljiv pametni telefon, kot je Huawei P50 Pro!

Kje vidite največje prednosti v dostopanju in upravljanju financ na pametnih napravah?

Digitalne storitve nam omogočajo večjo osredotočenost na naše uporabnike, storitve in ponudbo laže prilagajamo vsakemu posamezniku. Velika prednost za uporabnike je zagotovo možnost upravljanja financ kadarkoli in kjerkoli, iz udobja domačega naslanjača ali dopusta v tujini. Digitalizacija nam omogoča tudi razvoj novih, naprednih in k uporabnikom usmerjenih rešitev, s katerimi bodo imeli uporabniki še večji nadzor nad svojimi financami.

Kako je pri tem poskrbljeno za varnost?

Varnost je za nas izjemnega pomena in vsi naši digitalni kanali ter storitve so zavarovani v skladu z najnovejšimi smernicami in standardi IT varnosti in varovanja informacij. Redno skrbimo tudi za varnostne popravke in izboljšave. Do vdorov in zlorab naših uporabnikov iz tega naslova zato ne prihaja. Je pa v zadnjem času pri bankah opazen močan porast primerov »ribarjenja« – napadov na same uporabnike z uporabo socialnega inženiringa. Pri takih napadih poskušajo storilci od uporabnikov s pomočjo pošte, kratkih sporočil, z obiski »serviserjev« … skratka na različne načine pridobiti dostop do podatkov za prijavo v spletno banko in za potrditev samih transakcij, oziroma poskusijo pridobiti nadzor nad napravami uporabnika.

Kakšni so na tem področju trendi prihodnosti?

Prihodnost je zagotovo digitalna, to vse bolj potrjujejo tudi naši komitenti. Za spletno in mobilno banko pripravljamo veliko novosti, predvsem pa stremimo k tem, da postaneta enotni. Uporabniki bodo tako lahko opravljali enake storitve in uporabljali enake funkcionalnosti tako v spletni kot mobilni banki, ki bosta zagotavljali tudi enotno uporabniško izkušnjo.

Izvajanje plačil je danes že skoraj v celoti digitalno in delež plačil, opravljenih v bančnih poslovalnicah in bankomatih, vztrajno pada. Izredni uspeh funkcionalnosti hitrih kreditov ter oddaljenega podpisovanja pa nakazuje enak trend tudi za vse ostale storitve v naši ponudbi. 

Aplikacijo NLB Klik ste integrirali tudi v Huaweievo trgovino AppGallery. Ali je bil proces zahteven?

Drži, v Huawei AppGallery smo sedaj prisotni že kar lep čas, odločitev za vstop pa se je izkazala za pravilno. Že skoraj 5 % vseh uporabnikov Klikina namreč domuje v ekosistemu HMS, delež pa vztrajno narašča.

Proces integracije nikakor ni bil zahteven, tehnične prilagoditve aplikacije v ekosistem HMS so jasne in enostavne, hkrati pa smo imeli ves čas super podporo ekipe Huawei Slovenija.

Ali lahko kmalu pričakujemo tudi NLB Pay?

S prilagoditvijo aplikacije NLB Pay je nekoliko več izzivov, zato datuma uvedbe še ne moremo potrditi. Vsekakor pa se bomo še naprej trudili, da v trgovini AppGallery ponudimo tudi aplikacijo NLB Pay.

Kaj so največje ovire pri integraciji v nove sisteme?

To je zelo odvisno od kompleksnosti samega sistema in podobnosti z že poznanimi. Če pa odgovorimo v kontekstu, so bile tehnične prilagoditve relativno enostavne. V ozadju je še vedno operacijski sistem Android, potrebna pa je menjava vseh Googlovih storitev (GMS) za Huaweieve (HMS), ki so po načinu delovanja in integracij zelo podobne. Potrebno se je seveda spoznati z novim okoljem in orodji, same prilagoditve aplikacij in integracija s HMS pa ni velika neznanka.

Povezan ekosistem naprav

Danes središče pametnega ekosistema velikokrat predstavljajo pametni telefoni. Na tem področju je Huawei v zadnjem času močno okrepil ponudbo, in sicer z modeloma Huawei P50 Pro in Huawei P50 Pocket. Njima pa se pridružujejo še druge pametne naprave, ki olajšajo vsakdanje življenje. Najprej so tu pametni telefoni Huawei nova 9 SE, Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, ki jim sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT, nadvse čudovite in inovativne slušalke FreeBuds Lipstick in pametna ura za tekače Huawei Watch GT Runner. V teh dneh pa tudi z nestrpnostjo pričakujemo začetek prodaje nove serije pametnih ur WATCH GT 3 Pro.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.