Matjaž Ropret 31. maja 2017 ob 12:27

Zdi se nam, da smo našli idejo za novo kickstartersko uspešnico. Ker vsebuje vse glavne ključne besede: retro-oblikovan, prijazen hipsterjem, tipalo polne velikosti. Toda naš potenialni fotoaparat je še vedno samo zamisel.

Zato pa je toliko bolj realen trend, da fotografske naloge prevzemajo telefoni. In tudi samo vse bolj opažamo njihovo superiornost pri marsičem, še posebej hitrosti in obdelavi signala in fotografij. Saj so to izjemno zmogljivi žepni računalniki, fotoaparati pa imajo namenske procesorje, ki marsičesa, kar zmorejo telefoni, preprosto ne omogočajo.

Toda. Imajo vendarle fotoaparati še kaj življenja v sebi in kdaj še vedno lahko pridejo prav ali so celo nepogrešljivi. In kaj vzeti, če hočeš fotografirati za dušo?

O vsem tem v novi oddaji, vabimo k ogledu.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja