Matjaž Ropret 9. maja 2017 ob 07:30

Po kratkem premoru zaradi praznikov in zasedenih urnikov smo nazaj z našo oddajo. V peti epizodi pogovor teče o več aktualnih temah.

Ugotavljamo, da v Google Docs sicer nismo naleteli na kakšen virus, se pa dogajajo čudne stvari v koledarju in aplikaciji Drajv. Kakšni so nasveti za izogibanje ribarjenju v oblačnih storitvah?

Microsoft,  ki ni več seksi, ali pa sploh nikoli ni bil, je predstavil Windows 10 S. Komu je namenjen ta sistem, kakšen smisel sploh ima in kako lahko tekmuje z Googlovim Chrome OS, ki se je že dodobra zasidral v ameriškem izobraževalnem sistemu?

In kakšne možnosti, da prepriča večje število uporabnikov, ima Hofer Telekom? Pa tudi, operaterji so nas zavajali, ko so trdili, da njihova omrežja ne prenesejo večjih količin prenosa podatkov.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja