Matjaž Ropret 28. marca 2017 ob 09:39

Izbiranje televizorja nikoli ni bilo preprosto, z zadnjimi potezami proizvajalcev pa je še težje. Kratice LED, QLED in OLED so si izjemno podobne, seveda namerno, pomeni pa vsaka nekaj čisto drugega. Zato sva poskusila z Marjanom kar najbolje pojasniti kaj pomeni katera ter kakšne prednosti in slabosti prinaša s seboj.

Omenila sva tudi 4K in njegovo (ne)smiselnost in dobrobiti slike HDR, ki so dejansko večje kot jih prinaša višja razločljivost in so verjetno najboljša televizijska pridobitev  zadnjem času.

Pa še nekaj besed o pameti in operacijskih sistemih in ostalih lastnostih. In, kot vedno, beseda ali dve tudi o čem drugem aktualnem. Vabiva k ogledu!

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja