Matjaž Ropret 14. marca 2017 ob 08:48

Tu je posnetek naše druge oddaje. Ker smo se ozrli nazaj, kaj je bilo novega na sejmu mobilne telefonije MWC v Barceloni in na avtomobilskem salonu v Ženevi, sta v ospredje skočila Nokia 3310, kjer poskušajo unovčiti nostalgijo, in Ford T, ki pa še ni doživel moderne reinkarnacije. Za zdaj so namreč prišli samo do oživljanja avtomobilov iz 50-ih ali 60-ih let prejšnjega stoletja.

Iz Barcelone smo pokomentirali še Huawei P10 in njegov dvojni fotoaparat, LG-jev G6 s podobno lastnostjo, predvsem pa neobičajnim razmerjem zaslona, in Oppov koncept periskopskega zuma. V Ženevi so bile na ogled in poslušanje bolj mondene stvari in storitve, od avtomobilov s tisoč in več “konji” do osebnih asistentov, ki neposredno iz avta rezervirajo mize v restavracijah in igrišča za golf.

Po izkušnjah z njima na obeh sejmih sta si omembo zaslužila telefon Moto Z Play in fotoaparat Panasonic TZ 100. Nazadnje pa je Marjan opisal še izkušnje s težko pričakovano igralno konzolo Nintendo Switch, ki je presenetljivo dobro uspel hibrid.

Vabljen(a) k ogledu in dajanju pripomb in pohval. Tema naslednje oddaje bodo televizorji. Poskušali bomo odgovoriti, kaj prinašata tehnologiji OLED in kvantnih pik, zakaj Android ali kakšen drug dnevnosobni prisluškovalec, kako nujen je 4K in še na kakšno vprašanje, ki ga imate. Če ti je naša oddaja všeč in lahko pripomoreš k njenemu nadaljnjemu nastajanju, je spodaj gumb podpri za donacijo. Hvala in prijeten ter poučen ogled!

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.