Od ljubljenčkov s super močmi do Kraljev (#videonpovednik)
Marjan Kodelja 13. oktobra 2022 ob 06:08

Večeri postajajo daljši, zato imate ves časa za ogled zanimivih vsebin. Toda katerih, ko je toliko različnih virov?

V pretočne storitve in Telemachov Video klub so septembra in oktobra vključil veliko zanimivih filmov in serij, ki zaradi svoje kakovosti zaslužijo, da si jih ogledale. Tokratni izbor je malo drugačen, saj boste na svoj račun prišli otroci, ljubitelji fantazije, znanstvene fantastike in nenazadnje enega in edinega Kralja!

Junakov z nadnaravnimi močmi smo se do nekje že naveličali. Na katerikoli kanal prestavimo, prej ali slej skočijo iz ekrana. Manj tovrstnih vsebin je za otroke, zato se bodo ti razveselili tega celovečerca.

Superpes Kripto in Superman sta neločljiva prijatelja, ki se z izjemnimi sposobnostnimi z ramo ob taci v Metropolisu borita proti kriminalu. Ko Supermana in druge člane Lige pravičnih ugrabijo, jih mora Kripto rešiti. Pomagajo mu prijatelji iz zavetišča. Lovski pes Asa, vietnamski prašiček T.P., želvakinja Marta in veveriček Čip, ki morajo obrzdati svoje nove supermoči, da bi kot ekipa premagali nepridiprave.

Kripto je rojen, da postane vodja, vendar se mora naučiti, kako postati dober prijatelj. Je superjunak na vseh področjih in zna leteti. Asa je moral kot mladič zaradi nesporazumov zapustiti prijazno družini in je že tako dolgo v zavetišču, da izgubi upanje v posvojitev. Postane supermočan in neranljiv, a pod trdo kožo se skriva mehko srce. Pujska T.P. ima od vsem superjunakov najraje Čudežno žensko. Lahko se poveča ali pomanjša, toda ni najbolj vešča z obvladovanjem sposobnosti. Marta je verjetno najbolj počasna med vsemi želvami, a kar na enkrat je hitra kot Flash. Zadnji v ekipi je veveriček Čip. Edini si ne želi zapustiti zavetišča, kajti boji se vsega in vsakogar. Ko dobi elektrokinetične moči, zato ne želi nikogar poškodovati.

IMDb Ocena: 7,4

Prva sezona letos ene najbolj razvpitih in težko pričakovanih serije se počasi izteka. Do konca sta samo še dva dela Zmajeve hiše, zato je morebiti skrajni čas za vse, ki ste raje počakali, da se naberejo, namesto da bi vsak teden nestrpno čakali naslednjega. Dobil sem tudi odgovor na vprašanje, ali bo dosegla pričakovanja. Nedvomno je dosegla pričakovanja gledalcev, ki imajo raje zarote, zaplete in nepričakovana zavezništva, kot fantazijo. Ali bolje rečeno »pravljico«. Še vedno pa mislim, da je vse skupaj preveč podobno originalni seriji Igra prestolov, čeprav je postavljeno dvesto let v preteklost Sedmih kraljestev. Ko so bili živi Zmaji. Ti so res noro dobro prikazani, čeprav so statisti v prerivanju članov rodbine Targaryen za železni prestol. Manjši kvarnik. Ostareli in iznakaženi kralj umira, tako da ostaneta samo še dva dela, da glavni protagonisti pripravijo oder za državljansko vojno. To verjetno pomeni samo eno. Veliko neodgovorjenega in nestrpno čakanje na drugo sezono.

IMDb Ocena: 8,6

Nemogoče je filmska zgodba o srečni družini, ki se odloči božične praznike preživeti v idiličnem tajskem letovišču. Čudovite počitnice se v nekaj sekundah spremenijo v nočno moro, ko potres na morju povzroči velikanski cunami, ki obalna letovišča zravna z zemljo. Ločeni in ujeti v kaosu ene največjih naravnih nesreč tega stoletja, skušajo preživeli najti družinske člane, toda v poplavi zbeganih in prestrašenih množic so najbolj osnovne civilizacijske norme postavljen pred veliko preizkušnjo.

IMDb Ocena: 7,5

Film s tematiko predestinacije je posnet po kratki zgodbi slavnega pisatelja Roberta A. Heinleina z naslovom »All You Zombies« in prikazuje življenje časovnega agenta (Ethan Hawke), poslanega na serijo zapletenih potovanj skozi čas, s katerimi si bo zagotovil nadaljevanje policijske kariere. Na svoji zadnji nalogi, kjer spozna skrivnostno Jane (Sarah Snook), mora v časovnem paradoksu rekrutirati samega sebe v mlajših letih, da bi izsledil zločinca, ki se mu je uspešno izmuznil vsakokrat v njegovem času. Lov se za agenta spremeni v presenetljivo in begajočo raziskavo ljubezni, usode in identitete.

IMDb Ocena: 7,4

Za oskarja nominirani režiser Braz Luhmann je ustvaril visoko proračunsko biografsko dramo, ki spremlja življenje in glasbo Elvisa Presleyja. V obeh osrednjih vlogah blestita Austin Butler (Elvis) in Tom Hanks (Polkovnik). Film prikazuje dinamiko njunega zapletenega odnosa skozi več kot dvajset let od Presleyjevega vzpona k slavi do zvezdništva v spreminjajoči se kulturni krajini. V središču te poti je ena najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

IMDb Ocena: 7,5

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja