Tehnologija, še posebej informacijska, je lahko fascinantna. Lahko pa za marsikoga tudi zapletena. Tempo predstavljanja novih storitev in naprav je vse hitrejši in mu marsikdo vse težje sledi. Pokrivanje tega področja pa, vsaj v Sloveniji, vse bolj površno in pomanjkljivo. Zato je tu Tehnozvezdje. Avtorji strani vam na osnovi naših izkušenj, virov in dolgoletnega poznavanja področja poskušamo približati, predstaviti in razložiti tehnologijo, naprave in storitve. Stran ustvarjamo tehnološki novinarji in poznavalci. Ne trdimo, da se je treba z vsemi našimi zapisi stoodstotno strinjati, se pa trudimo, da v okviru dostopnih informacij kar najbolje prečešemo, ovrednotimo, ocenimo, pojasnjujemo, komentiramo aktualna dogajanja. Vsekakor upamo, da naši prispevki pomagajo pri razumevanju tehnološkega in širšega sveta.

Na tej strani lahko najdete odgovore na vprašanja, kot so:

Kaj pomenijo zadnje poteze največjih tehnoloških podjetij?

Kaj prinašajo priljubljene digitalne storitve in kakšne so pasti njihove uporabe?

Kaj počnejo in kaj bi morali početi zakonodajalci in regulatorji?

Kako dobro se obnesejo marketinško najbolj izpostavljene naprave?

Predvsem pa na tisto glavno in najbolj pogosto:

Kateri telefon, prenosnik, fotoaparat, tablico, televizor, avto naj kupim?

Iščemo tudi zanimive, a v Sloveniji težje dobavljive izdelke, in kakovostne vsebine na drugih spletnih straneh, ter jih komentiramo. Prinašamo še videe in podacaste o tehnoloških temah, ki nastajajo v okviru Tehnozvezdja ali drugod.

Pripravo nekaterih vsebin na naši strani občasno podprejo posamezni proizvajalci opreme ali druga podjetja iz industrije. Konkretno to pomeni, da posnamemo video ali spišemo članek na temo, ki je tem podpornikom v interesu, vendar take posle sklepamo samo takrat, ko lahko pri sami vsebini in njenem podajanju ohranimo popolno uredniško in novinarsko neodvisnost.

Pri vsem tem seveda spoštujemo zasebnost vseh naših bralcev.

Izdajatelj Tehnozvezdja je Tehnozvezdje, novinarstvo in svetovanje, Matjaž Ropret, s. p., vpisan v poslovni register RS pod matično številko 7125798000 s šifro glavne dejavnosti 90.030. Naslov uredništva je Rodine, 4274 Žirovnica. Uredništvu se lahko oglasite po več poteh.