Novi OLED z oznako Philips, a tudi prvi model s kvantnimi pikami
Matjaž Ropret 1. septembra 2017 ob 12:38

Med proizvajalci televizorjev se dogaja zanimiv trend. Razen Samsunga, ki vztraja pri tem, da stavi na tehnologijo kvantnih pik, ostali zdaj skoraj vsi poskušajo z obema glavnima »tehnologijama prihodnosti«. Tako je TP Vision, ki razvija in trži TV-je z oznako Philips, po prvem OLED-u zdaj dodal še prvi model s kvantnimi pikami, zraven pa še novi, večjim model s tehnologijo organskih diod.

V letošnjem naboru modelov Philips je doslej manjkala serija 8. Najvišji model do zdaj je bil 7502, ki se mu v kratkem pridružuje še 8602. Ta bo imel zaslon s kvantnimi pikami, kar pomeni večji barvni razpon in boljše barve pri višji svetilnosti. Ta sicer dosega 1100 nitov, kar je nekoliko manj od tiste pri Samsungovih televizorjih QLED, denimo Q7, ki smo ga testirali nedavno. A v TP Visionu bodo verjetno poudarjali, da razliko naredi njihov novi procesor za obdelavo slike P5, ki med drugim poudarja barve, interpolira ločljivost, izboljšuje gibanje, razširi barvno globino na skoraj 14 bitov in predvsem da sliki več globine in dimenzije. Upamo, da res, kajti prav to je ena največjih hib televizorjev Philips.

V TP Visionu zelo poudarjajo evropsko oblikovanje njihovih izdelkov. Tudi 8602 naj bi po tej plati izstopal. Še bolj pomembni za kupce pa sta dejstvi, da ima že vgrajen zvočniški sistem (soundbar) in da premore tristranski ambilight.

Novi model OLED z oznako POS9002 bo na voljo tudi v 65-palčni diagonali. Kajti ena od zamer predhodniku POS901 je bila prav tem, da je zgolj 55-palčen in tako premajhen za premijski televizor z res izstopajočo sliko. Tudi novi OLED je pridobil procesor P5 in je na pogled nekoliko drugačen od predhodnika.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.