Novembra je čas za »nadnaravno« in fantastično
Marjan Kodelja 10. novembra 2021 ob 06:31

Ljubitelji znanstvene fantastike in grozljivk se boste razveselili novih uspešnic, ki bodo novembra prispele v Telemachov Video klub.

Da na televizijskem kanalu SciFi gledamo pretežno slabše filme in stare serije, sem že večkrat potožil. Toda med njimi so takšne, ki so kljub dolgi bradi vredni ogleda. Ker sta se seriji Zvezdna vrata in Zvezdne steze Enterprise (vsaj za nekaj časa) poslovili, sta udarni dvojec postali Warehouse 13 iz leta 2009 in Eureka iz leta 2006. Obe lahko gledate kot oddajo linearne televizije ali zamujene epizode najdete v storitvi ogleda za nazaj, medtem ko epizode prve počasi »kapljajo« še v video klub pod razdelek SciFi. Vsebinsko je serija podobno »knjižničarjem«, le da se z nadnaravnimi predmeti sooča skupina agentov ameriške tajne službe. Za razliko od sodobnih znanstvenofantastičnih serij ne temelji na akciji in posebnih učinkih, temveč daje poudarek likom in humorju. Podobno zlahka zapišem tudi za Eureko. Dobrodošla poživitev za preživljanje jesenskih večerov, ko zaradi lastne odločitve ali razmer ostajate doma in nimate ničesar pametnejšega početi. To pa še zdaleč ni vse, kar boste zanimivega našli v storitvi videa na zahtevo.

Od 19. oktobra je namreč v razdelki AMC na voljo sedma sezona grozljive serije Bojte se živih mrtvecev (Fear the Walking Dead, IMDb ocena 6,9)! Teddy (John Glover) je svojo vizijo »konca« uresničil z detonacijo jedrskih bojnih glav po vsem Teksasu in zdaj se morajo preživeli odločiti, kako bo videti nov »začetek«. Nekateri bodo našli nov smisel življenja, nekateri pa se bodo popolnoma spremenili, tudi za ceno svojih bližnjih.

Čarovnice so bile v filmih tudi že dobre, ljubeče in sila pripravljene pomagati, toda v naših glavah in očeh so bile in ostajajo zlobne. Uspešnico Čarovnice (The Witches, IMDb ocena 5,3) iz leta 2020 boste od 21. novembra našli v razdelki HBO OD. Film prikazuje temačno komično in ganljivo zgodba o siroti (Jahzir Bruno), ki se preseli k svoji babici na podeželje v Alabami. Srečata se z varljivo očarljivimi čarovnicami, ki pa so v resnici zle, zaradi česar poskuša babica svojega vnuka skriti v razkošnem obmorskem letovišču. Žal Velika Vrhovna čarovnica (Anne Hathaway) skliče svoje sodelavke z vsega sveta, da bi uresničile svoj zlobni načrt. Ampak res. Si lahko očarljivo Anne Hathaway, ki smo si jo za vse večne čase zapomnili v vlogi princese, zamislite kot zlobno čarovnico?

Prav tako iz leta 2020 je film Jiu Jitsu (IMDb ocena 2,9), ki ne more skriti podobnosti s franšizo Mortal Kombat. Od 22. novembra bo na voljo v razdelku CineStar Premiere Plus. Za zgodbo bi težko dejal, da je osvežujoče nova in inovativna, kar je verjetno eden od razlogov, zakaj je film slabo ocenjen. Vsakih šest let se mora starodavni red izurjenih bojevnikov spopasti z vesoljci in se boriti za Zemljo, vendar se stvari obrnejo na glavo, ko Jake, eden izmed borcev za Zemljo (Alain Moussi), odkloni boj z vodjo vesoljcev. Če sem se glede filmov do zdaj česa naučil, potem je lekcija ta: Navkljub slabi oceni mu vedno dam priložnost, če igra Nicolas Cage, četudi sem kdaj razočaran.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.