Noben od prihajajočih vrhunskih telefonov ni v veliki prednosti
Matjaž Ropret 16. januarja 2023 ob 17:02

Čez vikend smo na kratko opisali ključne novosti pri nekaterih telefonih višjega cenovnega razreda, ki se jih nadejamo v kratkem, in vas vprašali, katerega od njih najtežje pričakujete. Zdaj so rezultati ankete znani in so zelo izenačeni.

Ta anketa je zaključena

Kateri od prihajajočih telefonov te najbolj vznemirja?

Vaše glasovanje je bilo precej napeto, kajti noben od petih telefonov v anketi si ni uspel v niti enem trenutku priboriti večje prednosti. Še več, večino časa so bili povsem izenačeni in taki so tudi končni rezultati. Tudi nekaj menjav v vodstvu je bilo, Samsungova dvojica je bila, presenetljivo, dolgo časa na zadnjih mestih, šele v nedeljo popolne se je uspela prebiti naprej.

Tako je na koncu z enim samim glasom prednosti »zmagal« Galaxy S23 (oz. S23+, ta dva smo dali kot enotno izbiro, ker je oz. bo razlikovalni vidik med njima zgolj velikost), četudi utegne predstavljati Ultra, tukaj na drugem mestu, z 200-milijonskim fotografskim tipalom večjo nadgradnjo v primerjavi z lanskim modelom.

Še z enim glasom manj kot Galaxy S23 Ultra je glasovanje zaključil Xiaomi 13 Pro. Glede na predvidene specifikacije in že lanski 12 Pro je zagotovo zanimivejša od obeh trinajstic, vsaj za zahtevnejše uporabnike, pa tudi lepša in potencialno prijetnejša za uporabo, saj za razliko od običajne ostaja pri ukrivljenem zaslonu. Xiaomi 13, sicer letos s pomembno pridobitvijo, pravim teleobjektivom, je za modelom Pro zaostal za pet glasov, za zmagovalcem pa za sedem. To kaže, da bi najbrž lahko z dobrim naborom lastnosti in pravo ceno premamil tudi koga, ki sicer cilja na Galaxyja S23, še posebej, če se ta ne bo izkazal za bistven napredek glede na lanski model (kar pa morda ne bo čisto res že zaradi procesorja, v tem pogledu tokrat Xiaomi ne bo imel prednosti).

Vivo X90 Pro+ se je nekaj časa držal povsem ob boku ostalim, nazadnje pa malo zaostal, a še vedno le za nekaj glasov oz. odstotnih točk. Torej zagotovo bo vzbujal zanimanje, če ga bodo le prodajali tudi v Evropi in če cena ne bo pretirano zasoljena. Še posebej fotografski del bi znal biti celo bolj edinstven in napreden kot pri ostalih.

Naslovna fotografija: Ice Universe

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja