NLB Pay je dobil Flik in prispel na iOS
Matjaž Ropret 11. junija 2020 ob 11:44

Ob lansiranju bančne storitve Flik Pay je med sodelujočimi bankami manjkala največja. Zdaj je čakanja za njene komitente konec, saj je NLB v svojo mobilno denarnico NLB Pay dodala Flik, aplikacijo za to storitev pa je pripravila tudi za iOS.

Najprej malo osvežitve spomina. Flik je medbančni sistem za takojšnja plačila. Uporabnik z njim lahko kadarkoli nakaže denar drugemu uporabniku, ki ga preprosto izbere v imeniku na telefonu, znesek pa se tudi takoj (v sekundi ali dveh) prikaže na računu prejemnika, tudi če se transakcija dogaja sredi noči ali čez vikend. Treba je torej imeti samo telefonsko številko ali e-poštni naslov prejemnika, odvisno od tega, kateri podatek ima posameznik povezan s Flikom, ni treba vpisovati številke TRR, sklica in ostalega, česar smo navajeni pri običajnih nakazilih v spletni ali mobilni banki. Storitev pa deluje med vsebi uporabniki Flika, ne glede na to, pri kateri banki so.

Tovrstni prenosi denarja so (vsaj za zdaj) brez provizije, najvišji limit pa je 15 tisoč evrov, a ga lahko vsakdo prilagodi po svoje. NLB je doslej ponujala »in-plačila«, po novem pa je na voljo še Flik Pay. Treba je zgolj nadgraditi aplikacijo NLB Pay in potem v njej klikniti za vklop nove storitve. Največja banka je tako ubrala drugačen pristop kot večina ostalih. Pri teh se je namreč treba za Flik registrirati v spletni oz. mobilni banki, potem pa za samo storitev uporabljati namensko aplikacijo, medtem ko je pri NLB to integrirano v mobilno denarnico.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

NLB Pay je zdaj na voljo tudi za uporabnike Applovih naprav. Bolj natančno, bo na voljo v kratkem, kajti v času pisanja javnosti še ni bila vidna v tržnici App Store, a se bo to po zagotovilih banke spremenilo najkasneje v roku nekaj ur. Ta aplikacija oz. mobilna denarnica zaradi znanih Applovih omejitev, ki uporabo tehnologije NFC omogoča samo svoji platformi Apple Pay, tako ponuja le takojšnja plačila prek Flika. A vsaj pri tem uporabniki iPhonov ne bodo prikrajšani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.