Nintendo Switch je razkrit
Matjaž Ropret 13. januarja 2017 ob 09:00

Potem ko je jeseni zgolj navrgel nekaj podatkov za vzbujanje zanimanja, je Nintendo zdaj rakril večino pomembnih informacij glede prihajajoče konzole Switch. Ta bo hkrati prenosna in dnevnosobna, saj bo imela modularno zasnovo. Po eni strani bo tablica z odstranljivimi tipkami  (polovicami igralnega ploščka), možno pa jo bo vtakniti v sidrišče, ki bo imelo izhode za priklop na televizor.

Glavne lastnosti konzole so naslednje. Tablico poganja procesor Nvidia Tegra X1, kar pomeni, da ni povsem v koraku s časom. Njen zaslon ima diagonalo 6,2 palca in ločljivost 720p, medtem ko bo ločljivost sistema, ko bo priključen na TV 1080p oz. polna visoka ločljivost. Baterija naj bi zdržala od dveh in pol do šestih ur igranaj, odvisno od zahtevnosti iger. Vgrajenega prostora za podatke je 32 GB, možno ga bo razširiti s karticami microsd, medtem ko bodo igre na čisto posebnih Nintendovih karticah. Tablica ima zadaj tudi stojalo, da jo bo mogoče postaviti in bo na njej lahko igralo več igralcev, vsak s svojo polovico ploščka.

Predvidoma bo konzola stala 300 evrov, priložen pa bo komplet mini iger 1 2 Switch. Takoj bo lansiranju konzole 3. marca bo na voljo tudi igra The Legend of Zelda – Breath of the Wild. Mario in ostali Nintendovi junaki prihajajo nekoliko kasneje. Tablica naj bi ob igranju Zelde zdržala tri ure z enim polnjenjem. V Nintendu zagotavljajo, da igre ne bodo zemljepisno omejene in da bo igričarjem na voljo nova spletna storitev.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja